Poleiul de pe străzile Caransebeşului, poleit cu explicaţii administrative!

Caransebeșenii au avut parte, în 16 ianuarie, de un patinoar gratuit pe străzile din oraș, după ce poleiul s-a instalat la orele serii. Zeci de șoferi au fost nevoiți să circule cu viteză deosebit de redusă și atenție sporită. În aceeași situație s-au aflat și pietonii. Din fericire, din cele peste 10 persoane care au ajuns la Serviciul de Urgențe al Spitalului Municipal din Caransebeș, doar una a necesitat îngrijire în urma unei fracturi la gleznă.

Celelalte 9 persoane au suferit ușoare contuzii, astfel că, după ce le-au fost făcute investigațiile necesare, au putut pleca acasă. Pentru că drumurile nu au fost curățate așa cum ar fi dorit gugulanii, aceștia au postat pe rețelele de socializare fotografii cu centrul orașului și alte zone în care s-a format poleiul, zone în care nu s-a intervenit cu material antiderapant imediat ce au început precipitațiile.

Cu toate astea, oamenii sunt contraziși de șeful Serviciului Public de Întreținere și Reparații al Primăriei Caransebeș. Inginerul Ion Gheorghe Ștefan ne-a precizat că ziua de 16 ianuarie s-au răspândit 1,5 tone de clorură de sodiu în zona centrală și pe cele mai circulate artere.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Este drept că nu am intervenit imediat ce s-a așternut poleiul, însă am acționat de la ora 18.00 până la miezul nopții. Suntem pregătiți în continuare, pentru că se anunță vreme rea, cu material antiderapant: nisip, sare și clorură de calciu. Este al doilea an când doar Serviciul a preluat lucrările de deszăpezire, pentru că avem exemplul pozitiv de anul trecut și este o economie la bugetul orașului. Avem un stoc pentru următoarea perioadă, noi am făcut o evaluare și știm cât consumăm pe sezonul rece, însă primim periodic materialul antiderapant, pentru că nu știm cum este vremea. De exemplu, primim în zilele următoare un transport de sare, am o experiență a cantității pe sezonul de iarnă și estimăm un consum de 300 de tone de sare, 80 de metri cubi și 25 de tone de clorură de calciu. Anul acesta nu am cumpărat clorură, pentru că am avut de anul trecut”, ne-a declarat Ion Gheorghe Ștefan, șeful SPIR Caransebeș.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/