10% dintre elevii cărăşeni au încercat cel puțin o dată un drog!

Cel mai consumat drog în rândul elevilor din Caraş-Severin este cannabisul, iar 10% dintre elevii din județ pot spune că au experimentat, până la această vârstă, cel puţin un drog ilicit, excluzând tranchilizantele, sedativele, inhalanţii şi steroizii. 

„Am prezentat rezultatul studiului privind consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite în rândul elevilor din învăţământul liceal şi profesional din judeţul Caraş-Severin, un studiu efectuat de Agenţia Naţională Antidrog, în anul 2016. Ca şi concluzii, cel mai consumat drog în rândul tinerilor, elevilor de liceu, rămâne cannabisul. Rezultatele studiului nu relevă un procent deosebit de îngrijorător, în ultima lună elevii experimentând în proporţie de 2,5%. Acest lucru nu înseamnă, însă, că nu trebuie să luptăm în continuare pentru reducerea, atât a cererii, cât şi a ofertei de droguri, în rândul tinerilor, fapt pentru care continuăm proiectele, campaniile şi programele iniţiate la nivel naţional, dar şi la nivel judeţean, pentru realizarea obiectivelor prevăzute în strategia antidrog”, a afirmat Sorin Andriţoi, coordonator, până la 1 martie 2018, al CEPECA (Centrul Antidrog) Caraș-Severin.

„Nu ne aflăm nici printre cei mai buni, dar nici printre cei mai răi, ci undeva pe la mijloc, însă acest fenomen trebuie urmărit şi, pe cât posibil, limitat”, a precizat prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu.

Declaraţiile au fost făcute ieri, la Palatul Administrativ din Reșița, în cadrul întâlnirii directorilor de școli și a șefilor de structuri MAI cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, cu ocazia prezentării raportului privind consumul de droguri în școlile din Caraș-Severin.