10.000 de lei, adunați din amenzi! Acțiune de amploare în contextul stării de alertă, la Lugoj

Municipiul Lugoj a fost controlat de oamenii legii, împreună cu reprezentanți ITM și OPC, în contextul instituirii stării de alertă. Verificările au beneficiat de efective sporite, cu scopul prevenirii și combaterii faptelor sociale pe linia răspândirii COVID-19.

Au participat 31 de cadre, lucrători de poliție de la Poliția Municipiului Lugoj, dar și cei de la secțiile 5, 6 și 7 de la Poliția Rurală, trei reprezentanți ai Oficiului pentru Protecția Consumatorului, trei reprezentanți ITM și trei lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Au fost folosite 13 autovehicule și au fost organizate cinci filtre.

Oamenii legii au legitimat 347 de persoane, au controlat 127 de autovehicule și au efectuat 28 de verificări în bazele de date.

Au fost aplicate 49 de contravenții, în valoare de 9.425 lei. Dintre acestea, 43 au fost aplicate la OUG 195/2002, în valoare de 8.925 lei. Restul de șase au fost la Legea 55/2020, în valoare de 500 de lei.

Cu prilejul acțiunii, au fost ridicate șase permise de conducere și au fost ridicate tot atâtea certificate de înmatriculare.
În total, verificările au vizat 65 de societăți comerciale. Au fost verificate toate terasele de pe raza municipiului Lugoj, magazinul Altex, hipermarketurile Kaufland, Lidl, Penny, Profi, precum și magazinul Dedeman. Au mai fost controlați patru agenți de pază și au fost lăsate un număr de patru invitații la societăți comerciale de către reprezentanții Inspectoratului teritorial de Muncă Timiș.