„Hai, scapă-mă, că am omorât trei oameni!”

Asta ar fi spus consilierul judeţean Iacob Chişărău imediat după accidentul provocat acum un an, în urma căruia trei studenţi din Reşiţa şi-au pierdut viaţa. Un martor al tragediei infirmă varianta lui Chişărău, care dă vina pe problemele de sănătate.

A trecut mai bine de un an de la cumplitul accident de la Pădureni, iar Iacob Chişărău nu a ajuns încă în faţa instanţei. În tot acest timp, pare să fi trecut peste gravele probleme de sănătate pe care dă vină pentru producerea accidentului. Nu de alta, dar doar un om cu inimă tare rezistă atunci când e luat pe sus pe procurori în urma unui flagrant. E de notorietate faptul că l-a mituit cu 50.000 de euro pe vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, instanţă la care, mai devreme sau mai târziu, va ajunge şi dosarul accidentului în care au murit cei trei tineri.

Dosarul se află încă în fază de instrumentare, asta pentru că rezultatele expertizei criminalistice ridică multe semne de întrebare, motiv pentru care au şi fost solicitate contraexpertize. „Vă pot spune că nu am depăşit, nu am avut viteză şi nu ştiu cum s-a întâmlat. Când mi-am revenit, eram cu mâinile încleştate pe volan, altceva nu ştiu nimic. Nu a fost o depăşire, nu am depăşit nicio maşină, de la Jebel am venit fără să depăşesc pentru că pe partea cealaltă era o coloană de maşini care venea spre Moraviţa. Drumul era foarte aglomerat pe partea aceea. Sunt cardiac luat în evidenţă din 2000”, a declarat cu ceva timp în urmă Iacob Chişărău.

Un martor ocular al celor petrecute pe Pasaşul Şag Timişeni, care va depune mărturie şi în instanţă, susţine cu totul şi cu totul altceva. “După ce a ieşit din maşină era perfect conştient şi a sunat pe cineva. „Hai, scapă-mă, că am omorât trei oameni!”, a spus la telefon”, povesteşte martorul. „Toţi cei care au fost acolo şi cu care am vorbit spun că s-ar fi aflat în depăşire”, spune şi tatăl unuia dintre tinerii care au decedat pe loc. Dacă se confirmă faptul că Iacob Chişărău a purtat într-adevăr convorbirea respectivă, că a conştientizat faptul că doar trei din cei patru pasageri ai maşinii pe care a lovit-o frontal au murit, varianta consilierului judeţean este cel puţin îndoielnică.