“Nu înțeleg de ce mă aflu aici!”

Directorul APIA Caraş-Severin şi primarul suspendat de la Oţelu Roşu vin aproape zilnic în sălile de judecată ale instanţelor din Caraş-Severin şi Timiş solicitând să fie cercetaţi în libertate pentru fraudarea fondurilor europene destinate întreţinerii de păşuni.

UPDATE

Tribunalul Caraş-Severin a respins şi cea de-a doua cerere de liberare a primarului de la Oţelu Roşu, Iancu Simion Simi. Acesta a făcut recurs.

UPDATE 14.53
“Împăratul” s-a îmbrăcat și astăzi în costum, ca să lase impresia unui tip puternic și foarte puțin afectat de ceea ce i se întâmplă. Primarul suspendat însă, gesticula intens în fața magistraților, iar palmele și le ștergea constant cu o bastistă pe care o ținea în permanență în mână, semn că tăria sa de caracter este o simplă mască afișată în fața judecătorilor.

UPDATE 14.30
Iancu Simion Simi a declarat în fața instanței, în încercarea de a-i convinge pe magistrați să îl pună în libertate, că nu a săvârșit fapte de corupție niciodată. „Nu am pretins și nu am dat mită niciodată nimănui, nici măcar lui Sorin Frunzăverde, care era președinte la PDL. Nu înțeleg de ce mă aflu aici pentru că eu, în calitate de primar, doar contrasemnez actele întocmite de Biroul Juridic”, a spus astăzi, Iancu Simion Simi în fața instanței de judecată.

UPDATE ORA 14.00
Romică Anculia și-a retras cererea de liberare condiționată. Dintr-o clipă în alta, magistrații urmează să intre în sala de judecată și să analizeze aceeași solicitare, însă pentru edilul-șef al orașului Oțelu-Roșu.

UPDATE ORA 13.00

Romică Anculia aleargă de la o instanţă la alta, doar, doar se va găsi cineva care să-i deschisă cătuşele. În această dimineaţă, la Curtea de Apel Timişoara, s-a judecat recursul prin care directorul APIA Caraş-Severin a atacat soluţia de respingere a cererii de liberare sub control judiciar dată în urmă cu o săptămână de Tribunalul Caraş-Severin. Imediat după ce a părăsit boxa acuzaţilor, magistraţii rămânând în pronunţare, “seniorul feudal”, aşa cum l-au numit procurorii DNA din cauza comportamentului său, a urcat în duba Poliţiei pentru a fi adus la Reşiţa. La Tribunalul Caraş-Severin se pun în discuţie astăzi alte două cereri de liberare condiţionată formulate de Simion Iancu Simi şi Romică Anculia.

Procurorii DNA au pus până acum concluzii de respingere a solicitărilor inculpaţilor, considerând că lăsarea în libertate a lui Simi, Anculia şi a primarului din Socol, Valentin Ghiţă, ar putea împiedica buna desfăşurare a anchetei. “Anculia s-a folosit de funcţia sa şi pentru a colecta cadouri consistente de la subordonaţi, de sărbători, la fel şi ceilalţi doi inculpaţi, s-au folosit de funcţiile pe care le au, pentru ei şi pentru a-şi asigura bunuri pentru ei şi pentru a-şi asigura reînvestirea într-un nou an electoral. Anculia a dat exemple concrete cu câţi bani s-ar putea cumpăra un vot. Toţi cei trei inculpaţi şi-au vândut instituţia pe care o conduceau, folosindu-se de bugetele locale şi de pârghiile, instrumentele ce le aveau la îndemână, fiind interesaţi doar de interesele lor personale”, se arată în motivarea care a stat la baza arestării celor trei.

 

Rămâi pe Express de Banat pentru a afla decizia instanţei!