Zimbrul rătăcit, condamnat la moarte? „Dacă nu facem ceva urgent pentru animalul acesta, este sortit pieirii!” [FOTO]

Zimbrul din Armeniș, despre care se spune că s-a rătăcit de turmă, încă umblă nestingherit, în căutare de hrană. Ieri i-a făcut o vizită chiar viceprimarului din comună.

În această săptămână, Express de Banat v-a prezentat cazul unuia dintre zimbrii aflați în rezervația din Armeniș, care a fost văzut, de sărbători, pe ulițele satului Feneș, aparținător comunei. Reprezentanții Rewilding Europe și WWF-România spuneau atunci că este vorba despre o femelă care s-a rătăcit de turmă și că este un caz singular. Totodată, au promis că, în cel mai scurt timp, împreună cu rangerii din zonă, vor recupera animalul pentru ca acesta să poată fi tratat și hrănit corespunzător.

CITEȘTE ȘI: Un zimbru rătăcit de turmă vrea… buletin de Armeniş!

Nimic din cele declarate nu s-a adeverit. Ieri, de Sfântul Ion, viceprimarul din Armeniș s-a trezit în curte cu animalul care, cel mai probabil, căuta hrană. „Eu am casa bunicilor aproape de ieșirea din sat. Stă cineva acolo și nu a închis bine poarta. A intrat zimbrul la mine în curte. Era în curte la mine!”, ne-a declarat Ioan Popescu, viceprimarul comunei Armeniș. Acesta este de părere că, dacă nu-i va păsa nimănui de soarta animalului, acesta va muri în scurt timp. „Ar trebui să îl urce frumos într-o mașină și să-l ducă într-o rezervație unde să primească mâncare și ceva tratament, pentru că eu cred că e și bolnav. Și dacă îl ține în frigul ăsta, e păcat de el, că moare”, a mai adăugat viceprimarul.

Ioan Popescu susține că a încercat să ia legătura ieri atât cu Oana Mondoc, reprezentanta Rewilding Europe și WWF-România, cât și cu rangerii, însă nimeni nu i-a răspuns la telefon. În cele din urmă, a apelat la Protecția Animalelor, în speranța că aceștia vor face ceva pentru animalul rătăcit.