Oamenii din Armeniș, vinovați că au hrănit zimbrul rătăcit?! Vezi ce explicații are organizația responsabilă de soarta animalului

casinoherculane by sungarden

WWF, organizația care a venit în România în anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din zona Dunării, a reacționat în urma articolelor privind zimbrul rătăcit în comuna Armeniș.

Încă din luna decembrie, satul Feneș din comuna Armeniș are un localnic nou. Este vorba despre un zimbru rătăcit de turmă, care caută hrană, intrând chiar și în gospodăriile oamenilor. Animalul a fost văzut ultima oară la finalul săptămânii trecute, însă nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat cu el de atunci.

CITEȘTE ȘI: Zimbrul rătăcit, condamnat la moarte? „Dacă nu facem ceva urgent pentru animalul acesta, este sortit pieirii!” [FOTO]

Într-un comunicat de presă recent al WWF România, nu se spune nimic despre soarta zimbrului, unde se află sau care este starea lui de sănătate. Asta deși localnicii susțin că animalul este slăbit și cel mai probabil are nevoie de tratament de specialitate. În aceeași reacție a organizației care ar trebui să protejeze mediul sălbatic din țara noastră, se pare că vinovați pentru șederea prelungită a zimbrului între oameni și pentru refuzul acestuia de a se întoarce la turmă sunt tocmai cei care au încercat să îl salveze. „Din informațiile pe care le avem, înțelegem că zimbrul care a coborât în satul Feneș a fost hrănit de localnici și oamenii s-au apropiat nerecomandat de mult de animal pentru a-i face poze, ceea ce a alimentat comportamentul habituat al acestuia”.

Tot vinovați sunt lupii și urșii din pădure, care ar fi putut izgoni femela de zimbru. „Prezența în zonă a unor urme de lup și urs și chiar observarea directă a unui exemplar adult de urs ne indică faptul că zimbrul a simțit un pericol”. O altă cauză ar putea fi tocmai ceilalți zimbri din turmă, care ar fi izgonit femela, pentru că nu s-a adaptat la viața în sălbăticie, ea fiind adusă dintr-o grădină zoologică încă din anul 2015. „Faptul că este un exemplar care se adaptează mai greu la viața sălbatică a condus la eliminarea lui din turmă”, mai scriu reprezentații WWF România.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

CITEȘTE ȘI: Un zimbru rătăcit de turmă vrea… buletin de Armeniş!

În comunicat nu apare niciun cuvânt despre starea actuală a zimbrului, dacă acesta a fost recuperat sau nu. Aflăm doar că „echipa WWF-România, împreună cu rangerii (localnici din Armeniș), suntem prezenți în teren în fiecare zi, monitorizând deplasările și starea de sănătate a zimbrilor și intervenind în funcție de situațiile care apar”.

Rămâne de văzut care va fi soarta bietului animal, însă, potrivit aceluiași comunicat, „exemplarele care se despart sau sunt alungate din turme au șanse foarte mici de supraviețuire”. La urma urmei, dacă moare, nu este decât o selecție a naturii, pentru că ceea ce rămâne la urmă este mai puternic, după cum susțin aceiași reprezentanți ai WWF România…

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/