Viața medicului de familie nu e roz. Un cabinet cu 1.800 de pacienți înscriși primește 12.000 de lei [VIDEO]

untitled design set 970x90 px

Doctorul Daniel Popovici dezminte informațiile potrivit cărora medicii de familie ar rămâne cu bani frumoși în buzunar la final de lună. Potrivit acestuia, un cabinet cu aproape 2.000 de pacienți înscriși primește 12.000 de lei, bani din care sunt plătite atât salariile angajaților, cât și utilitățile și consumabilele.

Viața de medic de familie nu este atât de roz precum țin să o prezinte unii, susține medicul Daniel Popovici. Invitat în emisiunea live difuzată pe pagina de Facebook a Express de Banat, acesta a dezvăluit ce sume încasează un cabinet, bani din care trebuie să plătească atât personalul, cât și utilități sau consumabile.

„Numărul optim de pacienți pe care l-a hotărât Casa Națională de Asigurări și Ministerul Sănătății este de 1.800 de asigurați înscriși pe lista unui medic de familie. La 1.800 de pacienți, venitul unui cabinet este de 11.000-12.000 de lei, dar această sumă, care a fost mârșav spusă presei de către surse din Casa Națională că sunt banii medicului de familie, nu este adevărat. Medicul de familie își plătește asistenta sau asistentele, femeia de serviciu, contractul cu gunoiul biologic, cu gunoiul menajer, cu energia electrică, gazul, telefonul, programul de calculator cu care lucrează, imprimantele și toate consumabilele din cabinet sunt plătite din acești bani”, a declarat Daniel Popovici.

Banii prea puțini alocați cabinetelor de medicină de familie par să fie cauza și în cazul centrelor de permanență. Daniel Popovici este de părere că medicii nu sunt tentați să se asocieze pentru deschiderea acestor centre tot din cauza subfinanțării. „Nu știu de ce se feresc medicii de familie. Probabil tot din cauza subfinanțării. La centrele de permanență, din câte știu, valoarea este de 10-11 lei/oră, din care se suportă și consumabilele, adică medicamente și toate celelalte”.

publicitate ziar expresb 1000x100

Din fericire, există medici de familie care și-au dat mâna și au pus bazele unor astfel de centre de permanență la Constantin Daicoviciu, Bocșa, Bozovici și Soceni. Din 1 februarie își vor deschide porțile două astfel de centre și la Anina și Caransebeș. Inaugurarea centrului de permanență de la Anina va avea loc astăzi.

CITEȘTE ȘI: Centre de permanență la Anina și Caransebeș! Urmează Băile Herculane, Oravița și Moldova Nouă?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/