Valea Almăjului, în festival! Astăzi, pentru a XXII-a oară!

Sărbătoare în Valea Almăjului în ultima zi a lui septembrie. Ansambluri de muzică populară și soliști vocali din 8 localități vor lua parte la cea de-a XXII-a ediție a festivalului.

Festivalul Văii Almăjului a ajuns la ediția cu numărul 22. Startul sărbătorii s-a dat ieri, însă adevărata petrecere se va desfășura astăzi, când la Casa de Cultură „dr. Ion Sârbu” din Eftimie Murgu vor evolua ansambluri, orchestre, grupuri de copii și soliști vocali din localitățile almăjene: Bănia, Bozovici, Borlovenii Noi, Dalboșeț, Eftimie Murgu, Lăpușnicu Mare, Prigor și Șopotu Nou.

Primele activități din cadrul programului s-au desfășurat vineri, atunci când participanții au ajuns la biblioteca din Eftimie Murgu. Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, prima zi a inclus și un simpozion, „Despre Almăj, almăjeni și faptele lor”, cuprinzând publicațiile apărute în perioada 2016-2017 care vorbesc despre diverse aspecte legate de Valea Almăjului.

Astăzi, distracția va începe la ora 11.00, atunci când colectivele artistice participante se vor aduna la Școala cu Clasele I-VIII din Eftimie Murgu, iar ulterior, la ora 12.00, vor merge la Casa de Cultură.

PROGRAMUL FESTIVALULUI VĂII ALMĂJULUI, EDIȚIA 22 (ora 12.15)

Dalboşeţ – Grupul de copii al Şcolii Generale din Dalboşeţ şi Şopotu Vechi
Bănia – Ansamblul „Cununiţa”
Fanfara din Bănia;
Prigor – soliști vocali: Maria Miclău, Loghin Rotariu, Maria Badescu și Giorgiana Alexandra Rotariu;
Bozovici – Ansamblul „Almăjana”
Ansamblul „Zestrea Almăjului”
Borlovenii Noi – „Flori Almăjene”
Şopotu Nou – Ansamblul „Nergana”
Lăpuşnicu Mare – Fanfara Lăpuşnicu Mare
Eftimie Murgu – Orchestra de muzică populară a Școlii Gimnaziale „dr. Ion Sârbu” ‒ „Flori de liliac”
Echipa de dansuri populare din Valea Almăjului
În program: solist vocal – Alin Turculescu, Alin Didraga

Sursă foto: Repere Almăjene