Senatorul Ionuț Chisăliță: „A fost eliminată o povară birocratică din cauza căreia mii de firme românești au fost blocate abuziv!”

Proaspătul senator de Caraș-Severin rămâne consecvent promisiunilor de campanie și vrea să arate celor care l-au votat că este cu ochii pe guvern și pe felul în care acesta respectă promisiunile față de alegători. Chisăliță spune că se poate observa încă de la începutul mandatului că activitatea Guvernului și a parlamentarilor PSD respectă promisiunile făcute în campanie prin Programul de Guvernare.

Guvernul și-a început treaba! Au fost luate câteva măsuri: creșterea salariului minim la 1.450 lei, majorarea cu 20% a salariului din administrația locală, creșterea pensiei minime la 520 lei și a punctului de pensie la 1000 lei!”, spune senatorul PSD.

Acesta nu trece cu vederea nici sprijinul pentru mediul de afaceri prin reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri pentru microîntreprinderile cu plafonul sub 500.000 euro! „În prezent, Guvernul depune eforturi pentru ca legea prevenţiei să intre în vigoare cât mai curând posibil, de preferinţă în primul trimestru al acestui an”, mai spune Chisăliță. Această lege ar urma să introducă câteva prevederi care să protejeze mediul antreprenorial de abuzurile instituțiilor de control ale Statului Român și să depolitizeze activitatea de control. Concret, modificarea spune că, atât inspectorii ANAF, cât și cei ai ITM, atunci când merg în control la o firmă nu mai pot da amenzi din start ci, mai întâi, trebuie să discute cu administratorul ce măsuri de corecție se impun și abia dacă firma nu se conformează va putea fi amendată.

A fost eliminată o povară birocratică din cauza căreia căreia mii de firme românești au fost blocate abuziv. Este vorba despre acel infam Formular 088, considerat coșmarul oamenilor de afaceri. Nici în acest caz nu există implicații bugetare, din contră, măsura va stimula crearea de noi companii. Studenţii au avut la sfârşitul acestei săptămâni două surprize plăcute, când au aflat că vor beneficia de burse dublate şi transport gratuit cu trenul, potrivit unei decizii adoptate de Executiv în şedinţa de Guvern. Vom fi în continuare consecvenţi cu aplicarea etapelor succesive ale Programului de Guvernare care îşi propune să aducă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al cât mai multor români!”, mai spune Ionuț Chisăliță.