Percheziții la firma care a sesizat autoritățile după ce un angajat a fugit cu datele personale ale câtorva sute de oameni!

Express de Banat prezenta ieri cazul unei firme de plasare a forței de muncă din Reșița care a sesizat Poliția după ce un angajat a fugit cu datele personale ale peste 800 de clienţi, cu mai multe electronice şi cu încasările de peste 15.000 de euro. Aceeași firmă a fost ieri ținta unor percheziții.

Ițe încurcate în cazul firmei de plasare a forței de muncă în străinătate care a reclamat că un angajat a dispărut cu datele personale ale clienților, dar și cu mai multe bunuri și bani. Societatea respectivă a făcut obiectul unor percheziții desfășurate ieri în Reșița de Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Datele personale ale 800 de oameni, pe mâna unui infractor?

Firma este cercetată penal pentru „infracțiunea de evaziune fiscală, constând în aceea că administratorii nu au înregistrat, în totalitate, în contabilitate veniturile realizate din încasarea comisioanelor aferente plasării forței de muncă în străinătate, transportul acestora în și din țară (aproximativ 800 persoane) precum și din încasarea unor sume de bani pentru emiterea, în fals, a unor documente care atestau efectuarea cursurilor pentru îngrijire bătrâni și a unor traduceri autorizate de pe cazierul fiscal al acestor persoane”, potrivit informării transmise de IPJ Caraș-Severin.

gif card de energie dacus 1000x100

În urma perchezițiilor de ieri au fost ridicate unități de calculatoare, sume de bani și documente contabile care constituie mijloace de probe în dosarul penal. Prejudiciul este de aproximativ 100.000 de euro. Nu se spune însă nicio vorbă în informarea respectivă despre demersurile care se fac pentru recuperarea datelor personale și a bunurilor și banilor cu care angajatul s-a făcut nevăzut.

În opinia administratorului firmei în cauză, acțiunea polițiștilor vine ca urmare a curajului de a se adresa presei. „Drept răzbunare că ne-am permis să ne adresăm presei că nu ne ajută nimeni. Probabil că acum vom suporta consecințele faptului că am avut nesimțirea să cerem să ni se facă dreptate. Și noi astăzi după ce ne-am permis să ne adresăm presei și Parchetului, ne-am trezit cu Poliția la sediul firmei…”, este mesajul postat de administrator pe pagina de Facebook a Express de Banat.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/