Schimbări majore la vârful Poliției din Caraș-Severin!

La nivelul Poliției din Caraș-Severin s-au petrecut la finele anului trecut importante mișcări de trupe, mulți dintre „greii” inspectoratului preferând să treacă în rezervă, astfel că, la început de 2017, ordinea și siguranța cărășenilor se află în mâinile unor șefi numiți provizoriu.

Unii au profitat de legea care le asigură pensii babane și au renunțat la funcții chiar dacă vârsta le-ar fi permis încă mult și bine să activeze în sistem. Alții au simțit rutina unui sistem atât de controversat în ultimii ani sau pur și simplu au considerat că misiunea lor a fost îndeplinită și că acum e rândul altora să alerge după tot felul de infractori.

Constantin Ofileanu, șeful Investigațiilor Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, este doar unul dintre polițiștii cu palmares care a trecut în rezervă la finele anului trecut. În locul său a fost împuternicit comisarul-șef Ciprian Ioan Terciu, fost lucrător al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Pensia a fost preferată și de Lilica Oncică, șeful Poliției Municipiului Reșița. În locul acestuia a fost împuternicit comisarul-șef Traian Dragomir, fostul adjunct. Pe poziția acestuia a fost promovat comisarul-șef Ion Ienea, fostul șef al Serviciului Judiciar.

Și șeful Poliției din Caransebeș, comisarul-șef Nicolae Borteș, a ieșit la pensie după ani mulți petrecuți în funcții de conducere. La ordinea și siguranța orașului de pe Timiș și Sebeș va veghea de acum adjunctul Petru Colțan. De la comanda Poliției orașului Băile Herculane a plecat Ștefan Radu. Nu la pensie, ca și colegii de mai sus, ci la șefia Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Pe Valea Cernei a fost desemnat să conducă de acum Poliția orașului Nicolae Gheorghe Băcanu. Mutarea lui Radu la Reșița s-a făcut după ce Gheorghe Mandoni a ales pensia. Serviciul Ordine Publică din cadrul IPJ Caraș-Severin are și el un nou șef, în persoana lui Ion Ionescu Gheorghe, împuternicit să-l înlocuiască pe Roman Cocolea, pensionat și el de curând.

Practic, în Poliția din Caraș-Severin s-au cam schimbat liniile, iar valul mare de pensionări a dus la scoaterea la concurs a numeroase posturi, chiar din sursă externă.