Pe străzile din Moniom a ieșit soarele! [FOTO]

Reacție promptă a autorităților reșițene în urma articolului publicat de Express de Banat la sfârșitul lunii martie. Starea drumurilor din cartier, precum și cea a locului de joacă s-au îmbunătățit vizibil.

Săptămâna trecută, una dintre cele mai mari probleme ale locuitorilor din cartierul Moniom a fost parțial rezolvată. Chiar dacă străzile lor așteaptă încă asfaltul, cel puțin acum oamenii pot circula mult mai bine cu mașinile. Și asta după ce Primăria Reșița, prin Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, a intervenit cu balast. Chiar dacă amestecul nu este la fel de confortabil precum asfaltul și provoacă destul de mult praf, cel puțin șoferii nu mai trebuie să ocolească numeroasele gropi.

Problema a fost semnalată de Express de Banat în 25 martie, prin articolul „Moniom – cartierul uitat al Reșiței! [FOTO]”.

Directorul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local spune că, de fapt, lucrările erau deja programate, făcând parte din „revizia de primăvară a căilor de acces”. „Prin strategia de optimizare a activităților din Primăria Reșița, implicit a activității desfășurate de SPIR (Serviciul Public de Întreținere și Reparații), în toate localitățile asimilate municipiului Reșița executăm revizia de primăvară a căilor de acces. Această acțiune se execută în perioada premergătoare activităților de reparații cu asfalt (este vorba de condițiile meteo). Au fost executate reviziile de primăvară pe căile de acces de pământ/piatră/zgură din localitățile SECU, CUPTOARE, DOMAN, ȚEROVA, MONIOM, CÂLNIC. Au fost revizuite doar acele căi de acces care nu sunt supuse lucrărilor de apă/canal/gaze naturale etc”, a declarat directorul Ovidiu Almăjan, pentru Express de Banat.

Tot prin articolul din luna martie am atras atenția și asupra locului de joacă din Moniom, cel care punea în pericol viața copiilor și care, spun oamenii, nu s-a mai bucurat de reparații. Din fericire, și locul de joacă a intrat în „revizia de primăvară”: toate elementele au fost vopsite, scândurile lipsă au fost înlocuite cu unele noi, iar căsuța folosită pe post de toaletă publică a dispărut.