OFICIAL. Corupții și hoții rămân acasă. Reșița va avea, totuși, penitenciar!

Ideea construirii unui penitenciar la Reșița se vehiculează de multă vreme, însă până acum nu s-a concretizat nimic. Astăzi, modul în care se pune problema diferă, iar investiția ar putea demara în viitorul apropiat. 

Prefectul de Caraș-Severin, Nicolae-Miu Ciobanu, a dezvăluit, astăzi, în cadrul Comisiei de Dialog Social, faptul că discuțiile care se poartă cu Direcția Generală a Penitenciarelor sunt extrem de avansate în acest sens.

În ciuda faptului că ministrul Justiției Robert Cazanciuc a spulberat mitul construirii unei închisori la Reșița, dezbaterile se poată acum în sensul ridicării în oraș a unei secții a Penitenciarului Timișoara.

„Direcția Generală a Penitenciarelor a solicitat clarificări cu privire la terenul pe care ar putea fi construită o secție a Penitenciarului din Timișoara!, a declarat primul om din Caraș-Severin în cadrul Comisiei de Dialog Social de astăzi, prefectul Nicolae-Miu Ciobanu.

Construirea acestuia ar însemna locuri de muncă pentru reșițeni, dar și satisfacerea unei promisiuni politice lansate orașului de la centru cu multă vreme în urmă.