NEWS ALERT. Prima mutare după încetarea războiului PSD – PNL: Pesedistul Duruț, noul viceprimar al Reșiței! [UPDATE]

La doar câteva zeci de minute de la momentul în care președintele PSD, Ion Mocioalcă, a anunțat în fața tuturor primarilor și șefilor de instituții că în Caraș-Severin războiul a încetat, liberalii și aliații lor verzi din Consiliul Local Reșița eliberează unul din cele două posturi de viceprimar al municipiului. Pentru social-democratul Gabriel Duruț!

Primarul Nelu Popa și consilierii liberali au făcut un compromis politic pentru ca Reșiței să-i fie mai bine, în sensul că le vor oferi pesediștilor un post de viceprimar. Acest semn de coabitare ar putea face ca de acum încolo proiectele importante să se bucure de votul majorității aleșilor locali, să nu mai existe situații în care social-democrații să blocheze inițiativele liberale. Așa cum s-a întâmplat cu achiziționarea terenului din Mociur sau a depoului de tramvaie.

Viceprimarul Vasile Paul, de la Partidul Verde, ar urma să renunțe astăzi la funcție pentru ca locul său să fie luat de pesedistul Gabriel Duruț. Cel mai probabil, Vasile Paul ar urma să devină city manager al municipiului.

Ședința Consiliului Local Reșița ar fi trebuit să înceapă la ora 12, dar este întârziată de vizita premierului Sorin Grindeanu în municipiu, vizită la care participă și primarul Popa.

UPDATE, ora 12.50

Ședința Consiliul Local a început, pe ordinea de zi făcându-și loc, la solicitarea consilierului liberal Hadrian Popescu, și demisia anunțată de viceprimarul Vasile Paul. Singura propunere pentru a-l înlocui a venit din partea social-democraților. Aceasta a fost, așa cum Express de Banat anunțase deja, Gabriel Duruț. Vasile Paul a subliniat faptul că și-a prezentat demisia pentru a nu mai exista niciun fel de blocaj la nivelul Consiliului Local Reșița și speră ca această variantă să țină pe toată durata mandatului.