Impozitele pe salarii salvează bugetul local

Aleșii locali ai orașului din Clisura Dunării au aprobat la cel mai recent plen bugetul pentru anul 2014. Valoarea acestuia se ridică la 14,7 milioane de lei.

Specialiștii din cadrul primăriei explică faptul că, doar în primele trei luni ale acestui an, la bugetul local s-a adunat un milion de lei, bani care au provenit din impozitul pe salarii.

,,Partea bună a lucrurilor este că la Fabrica Delphi se vor mai face angajări și în perioada următoare. În această lună, firma a plătit taxa pentru autorizația de construcție a unei hale noi, iar valoarea acesteia se ridică la 240.000 de lei, a explicat Matei Lupu, edilul-șef al Primăriei Moldova Nouă.

Acesta a spus că doar pentru investiții, în anul 2014, aleșii locali au aprobat suma de aproximativ 1,1 milioane de lei. În acești bani sunt cuprinse mai multe lucrări de reabilitare, cum ar fi amenajările de spații verzi de pe Aleea Dunării, modernizarea stadionului din oraș, pentru care a fost aprobată suma de 50.000 de lei, dar și reabilitarea Căminului Cultural din Moldova Veche.

În această ultimă situație, practic, este vorba doar despre o cofinanțare din bugetul local, care va contribui cu suma de 50.000 de lei. Modernizarea muzeului, a fostei grădinițe, dar și partea de cofinanțare pentru reabilitarea termică sunt, de asemenea, cuprinse în planul de modernizare al administrației locale de la malul Dunării.

Evident, la această listă se mai adaugă și alte proiecte importante pentru comunitate, dar care se derulează din bani europeni. Oficialii din Moldova Nouă au în desfășurare un proiect de peste 10 milioane de lei care va schimba în totalitate aspectul policlinicii din oraş. Lucrările vor fi gata în această primăvară, iar pacienții din oraș vor avea parte de aparatură performantă. În acest fel, drumurile până la Reșița sau Timișoara ar putea fi scoase din agenda bolnavilor.