Interesele caransebeșenilor, pe ordinea de zi!

explo 1000x200

Primarul Caransebeșului, Marcel Vela, a convocat în cursul zilei de astăzi o ședință de Consiliu Local. În cadrul acesteia au fost puse în lumină problemele de actualitate ale comunității locale din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Pe ordinea de zi care a făcut obiectul întălnirii de astăzi s-au aflat mai multe probleme și variante de rezolvare a acestora. Cea mai întâlnită temă pusă în discuție a fost aceea a schimbului de terenuri între administrația locală și anumiți proprietari, lucru care va facilita cu siguranță o administrare mai eficientă a noilor proprietăți din partea ambelor părți implicate.

S-a pus în discuție, de asemenea, și nemulțumirea cetățenilor caransebeșeni cu privire la terasele care încep deja să apară ca ciupercile după ploaie în centrul civic al orașului. Chiar dacă proprietarii de astfel de terase și baruri se bucură încă de anul trecut de autorizațiile necesare pentru a funcționa în centru, oamenii simt că locul devine mult prea sufocant, circulația pe lângă aceste terase fiind foarte anevoioasă.

Tocmai de aceea, edilul-șef a pus în discuție un proiect de hotărâre prin care suprafața teraselor care urmează să se deschidă pe perioada verii să fie mai limitată decât în anul precedent. Proprietarii care doresc să își amenajeze barul în mijlocul centrului civic au obligația de a respecta un spațiu impus de patru metri pe ambele părți de trecere, pentru ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să se calce în picioare pentru a trece prin zonă.

Pe masa discuțiilor s-a pus și problema taximetriștilor, atât cei din Caransebeș, cât și cei din localitățile aferente, care sfidează din ce în ce mai mult legile rutiere. În acest sens, primarul Marcel Vela a propus introducerea unor măsuri destul de drastice în ceea ce privește meseria lor, pentru a-i conștientiza că regulile rutiere sunt aceleași și pentru ei și trebuie respectate.

banner 970 x 250