Horia Vădrariu, condamnat la moarte! S-a stins în Penitenciarul Jilava!

Condamnat pentru infracțiuni de corupție, fostul consilier al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin a murit ieri dimineață, în Penitenciarul Jilava, fiind răpus de leucemie! Horia Vădrariu solicitase instanței eliberarea din pușcărie, dar cererea urma să fie analizată de magistrații Tribunalului Timiș abia în 21 septembrie!

Vădrariu s-a stins la numai 52 de ani, din cauza leucemiei. Familia așteaptă rezultatele autopsiei și raportul medicilor legiști pentru a se convinge dacă a fost tratat corespunzător și dacă nu cumva se impunea punerea lui în libertate pentru ca șansele sale la viață să fie cu totul altele. Horia Vădrariu a fost condamnat de Tribunalul Caraș-Severin la trei ani de închisoare cu executare pentru că a intermediat o șpagă oferită de soția unui polițist de frontieră din Moldova Nouă unui cadru medical de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Curtea de Apel Timișoara i-a redus în luna februarie a acestui an pedeapsa la doi ani, dar i-a adăugat un rest de 475 de zile rămas de executat dintr-o altă condamnare, suferită pentru infracțiuni la Legea CEC-ului.

Deși suferea de cancer, Horia Vădrariu nu a încercat să amâne executarea pedepsei. Ultima dată am vorbit cu el a fost după pronunțarea Curții de Apel, când i s-a redus pedeapsa cu un an. Era foarte bucuros. Mi-a spus că vrea să execute cât mai repede pedeapsa. Teoretic putea amâna executarea pedepsei, pentru că bolile de care suferea sunt incurabile și nu puteau fi tratate în regim de detenție. Suferea de cancer. Am înțeles de la fiul său că a murit de leucemie. A stat timp de vreo trei săptămâni la Clinicile Noi din Timișoara, s-a întors în penitenciar, i-a fost tot mai rău și l-au mutat la Penitenciarul Jilava, acum vreo două săptămâni. Ieri, fiul lui a primit un telefon fiind anunțat despre deces”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro.

Starea de sănătate tot mai precară l-a determinat pe Horia Vădrariu să ceară instanței de judecată întreruperea executării pedepsei. Solicitarea a fost înaintată în 26 iulie Judecătoriei Timișoara. În 10 august a fost admisă însă excepţia necompetenţei materiale a Judecătoriei Timişoara, invocată din oficiu de judecătorul delegat cu executarea, astfel că a fost declinată competenţa de soluţionare a cererii de întrerupere a executării pedepsei în favoarea Tribunalului Timiş.

Discutarea cererii de întrerupere a pedepsei primise termen la Tribunalul Timiș la 21 septembrie. Prea târziu, acum a rămas fără obiect. „Nici la nunta fiului său nu a putut fi prezent, cu două luni în urmă. Abia luni familia îi va ridica trupul neînsuflețit. Trebuie să vedem cauza decesului, dacă a fost tratat corespunzător, dacă în regim de penitenciar se putea face tratamentul. Era un om deosebit, chiar dacă a avut acele probleme cu legea, o pierdere grea”, a mai spus Bolosin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/