Gărâna Wolfblues, un festival cu numere unu şi unu!

„Lupul” Nicu Covaci vrea să impună la Gărâna cel mai ”liber” festival de blues-rock. Wolfblues a debutat ieri într-o atmosferă specifică lupilor: spectatori cu sânge fierbinte, respirând din plin aerul libertăţii totale.

Debut de excepție pentru cel mai tânăr festival de pe scena din Poiana Lupului de la Gărâna! Nicu Covaci a readus spectacolul notelor pe scena de la Gărâna, prin organizarea în premieră a unui festival de blues, cu nume extrem de grele încă de la prima ediție, așa cum îi șade bine unui monstru sacru precum maestrul Covaci.

wolfblues 2016

Trupa Blues-n-roll a deschis spectacolul cu o prestație pe cinste. De regulă organizatorii unor asemenea evenimente aleg în deschidere una sau două trupe mai puțin cunoscute și nu prea cotate, tocmai pentru ca ascultătorii să-și facă încălzirea, să audă și să adune amatorii la scenă etc. Dar organizatorii Wolfblues s-au întrecut pe ei și au deschis cu o trupă care a făcut un spectacol de excepție de la primele acorduri, marele „vinovat” fiind reșițeanul Răzvan Pomoja, care a hipnotizat practic chitara, cântând chiar și cu instrumentul întins jos pe scenă. Iar ștacheta calităţii a crescut cu fiecare trupă ce a urcat pe scenă, așa că deja mă gândesc cu teamă la ziua de azi, după ce ieri, nivelul spectacolului a fost dus la maximum cu fiecare trupă ce a urcat pe scena din poiană. Extrem de cunoscuți, iubiți și aplaudați, Rareş Totu’s Midnight Sun au urcat în ovații pe scenă, iar cooptarea lui Dean Bowman din New York în trupă a săgetat fiecare iubitor de muzică de calitate aflat pe butucii de la scenă și a dus la un extaz și o puternică conexiune între public și scenă, spectacolul muzical transformându-se într-o suavă destăinuire între scenă și butuci, dar și viceversa…

wolfblues 2016

A venit apoi rândul lui Adi Bărar să ne transporte pe un tărâm ceva mai hard al muzicii de calitate, prestație ce a adunat toți lupii în preajma scenei din poiană, pentru ca momentul special al serii să-i aducă în prim-plan pe Ilie Stepan, Dixie Krauser, Horea Crişovan, Bogdan Bogy Nagy şi Florin Cvaşa – altfel spus, Stepan Project Blues Foundation. Supergrupul, care şi-a făcut în aceste zile debutul în lumea muzicii, i-a cucerit pe toți de la primul acord, realizând rapid de ce s-a înfiinţat tocmai pentru ediţia inaugurală a Festivalului Wolfblues, pe scena căruia având, aşadar, prima apariţie publică festivă! Pe scena de la Gărâna a mai urcat şi timişoreanul, emigrat în anii 80 în Suedia, Doru Apreotesei (ex-Pro Musica şi Sfinx), ca invitat special al Stepan Project Blues Foundation!

wolfblues 2016

Și, deși o parte dintre prietenii tradiţionali ai spectacolelor din Gărâna s-au speriat de ploaie și au rămas acasă, seninul din Poiana Lupului m-a lămurit rapid și de ce a fost aleasă denumirea „Wolfblues”. Căci, dacă lupul înseamnă libertate și solitudine, albastrul caracterizează infinitul, orizontul, iar ziua de ieri a fost tocmai un genial cocktail de solitudine, libertate și infinit, cum numai maestrul Covaci putea pune la cale…

Festivalul continuă astăzi, de la ora 19, pe scena din Poiana Lupului urmând a concerta: Road Band (Ro) / The Roses (Bg) / Vali SirBlues Răcilă (Ro) / Florin Ochescu Blues Project feat. Silvia Dumitrescu (Ro) / Nicu Covaci & Dan Andrei Aldea (Ro) cu Dzidek Marcinkiewicz (Pol)şi Flavius Hosu (Ro).

wolfblues 2016