Şi a fost Wolfblues la Gărâna. Pentru a putea fi şi în 2017!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Ineditul a devenit tradiţie, Poiana Lupului s-a mai ales cu un brand, iar blues-ul, cu un cuib.

Ideea lui Nicu Covaci a prins cum nici nu se putea mai bine în Poiana Lupului, la scena deja consacrată de acordurile de jazz. Doar că, acum, prietenii blues-ului au fost cei care au ţinut să arate că muzica bună este la ea acasă la Gărâna, indiferent de stilul abordat. The Road Band au fost primii care au bucurat iubitorii de muzică şi libertate de pe butucii din poiană şi alături de care aceştia au fredonat aproape fiecare melodie.

publicitate online in ziar Express de Banat

Cea de-a doua zi a festivalului, sâmbătă, 30 iulie, a debutat în stil ceva mai „soft“ cu „Atelierul pentru copii cu Cercetaşii României şi Crucea Roşie“, cei mici s-au bucurat de o ieşire în natură susţinută de G.I. Natura Banatus Reşiţa şi C.L. AETOS Severin (Cercetaşii României). Puştii au aflat noţiuni de prim-ajutor, escaladă, orientare montană, camping, principii ale voluntariatului şi ecologice. La Hanul la Răscruce, au urmat apoi trei evenimente: de la ora 11, conferinţa „Celţii din Maramureş“, cu Peter Hurley şi Nicu Covaci, iar de la ora 13:30, „ZAM – Ora de Blues“, cu Liviu Zamora. Între orele 15-17, scena „Crossroads” a găzduit un concert AXis, o trupă de tineri artişti din Serbia şi România (Timişoara), care a câştigat selecţia organizată de juriul festivalului (artişti din line-up).

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671820935835″]

Originar din Irlanda, Peter Hurley locuieşte de 22 de ani în România şi se ştie că a mers pe jos iarna de la Cimitirul Vesel până la Muzeul Ţăranului din Bucureşti ca să demonstreze că românii sunt prietenoşi. Este fascinat de Săpânţa, unde organizează în fiecare an un festival numit ”Drumul lung spre Cimitirul Vesel”.  Peter Hurley l-a cunoscut, la începutul anilor 2000, pe Nicu Covaci şi a studiat cu mai mare atenţie muzica autentică românească. A venit special la Gărâna pentru a vorbi, în cadrul Festivalului Wolfblues, dar şi pe scena din Poiana Lupului, despre adevărata Românie şi frumuseţile ei, despre celţi, despre muzică şi originea ei. Nu se putea să aibă un partener mai potrivit de discuţie decât prietenul său Nicu Covaci. Odată încheiat acest moment, în foişorul de la Răscruce, a venit criticul muzical Liviu Zamora, pentru a aduce cele mai interesante discuri de vinil ale genului, cu poveşti despre muzică, artişti, concerte.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

YouTube video

Festivalul s-a mutat apoi înapoi, mult după ora 20, pe scena din Poiana Lupului. Împreună cu bulgarii de la The Roses a cântat şi Julie Mayaya, cunoscută „voce a României”.  Vali „SirBlues” Răcilă a venit cu colecţia sa de chitare, puse fiecare pe portative muzicale diferite. După show-ul electrizant marca Florin Ochescu Blues Project feat. Silvia Dumitrescu, frâiele festivalului au fost preluate de „monştrii” Nicu Covaci & Dan Andrei Aldea. Aceştia au debutat în concert alături de o tânără chitaristă reşiţeană, Flavia Staicu, care a avut privilegiul să ne încânte acompaniată, două piese, de Aldea şi Covaci! Nu au lipsit de pe scenă nici legenda Dzidek Marcinkiewicz, dar nici tânărul Flavius Hosu, care a adunat însă un car de experienţă în ultimii ani alături de Nicu Covaci.

„Festivalul Wolfblues este unic în România! Ceea ce mi-am propus chiar se întâmplă: este un festival organizat tocmai de cei ce produc actul artistic pe scenă, este creat de sufletele noastre, ale muzicienilor. Este născut din dorinţa noastră de a ne reîntâlni într-un context de excepţie, într-un festival al prieteniei şi al prietenilor, realizat după chipul şi asemănarea fiecărui artist implicat! Când spun că aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România, nu folosesc deloc vorbe mari. Wolfblues nu este un concert obişnuit, este o împărtăşanie artistică! O întâmplare pe care am crescut-o împreună!“, declara pentru Express de Banat, la debutul festivalului, fondatorul şi liderul emblematicei trupe Phoenix, Nicu Covaci. Acum, la final, nu putem decât să-i dăm dreptate. Să-l felicităm pentru generoasa iniţiativă şi să-l invităm, în 2017, la ediţia a doua a Wolfblues. Noi, în calitate de spectatori abonaţi la acte artistice de înaltă ţinută, el, v-aţi prins!, ca organizator şi cap de afiş al acestui „festival al prieteniei şi al prietenilor“.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/