Carmen Sorescu, fosta directoare APM, găsită incompatibilă de ANI!

Aceasta ar fi deținut cumulativ funcția de director al Agenției, dar și de manager al unui proiect cu finanțare europeană Life Natura 2000.

De altfel, aceasta a fost și destituită din funcție în urma unui control al Corpului de Control al președintelui Agenției Naționale de Protecția Mediului și, chiar dacă a atacat decizia în instanță, a pierdut orice drept de repunere pe post.

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că “s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 martie – 13 noiembrie 2012 şi 04 februarie 2013 – 20 iunie 2014, ca urmare a exercitării simultane a funcțiilor de director executiv în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin şi de manager în cadrul Proiectului «Îmbunătăţirea statutului de conservare pentru speciile şi habitatele prioritare din zonele umede ale Porţilor de Fier»“.

Proiectul cu pricina s-a încheiat chiar în luna mai 2016, prilej cu care, pe bani europeni, s-a ținut o petrecere ”de închidere a proiectului”, stropită bine cu alcool și acompaniată cu ceterași aduși chiar din Serbia, la care au participat personaje importante din domeniul protecției mediului din Caraș-Severin. Express de Banat a intrat în posesia unor fotografii care surprind foarte bine modul în care managerul Carmen Sorescu a înțeles să încheie un proiect cu finanțare europeană, fotografiile vorbind de la sine…

carmen sorescu