Foștii directori de școli ce nu au participat sau nu au luat concursul nu pot fi numiți din nou!

Foștii directori de școli care nu au participat la concurs ori s-au prezentat, dar nu au fost admiși, nu pot fi numiți din nou, potrivit unui proiect de lege inițiat de PNL.

PNL consideră că funcțiile de director și director adjunct din învățământ nu trebuie să mai stea în pixul Ministrului Educației sau la cheremul vreunui inspector școlar. Astfel, am inițiat o propunere de completare a Legii Educației Naționale cu o prevedere care instituie următoarea interdicție: nu pot fi numite în funcțiile de director sau director adjunct rămase vacante sau care se vacantează între perioadele de concurs persoane care au ocupat respectivele funcții în aceeași unitate de învățământ până la organizarea concursului și care nu au participat la concurs ori s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise”, a anunțat luni deputatul PNL Sorin Moldovan prin intermediul unui comunicat de presă trasmis către Mediafax.

El a argumentat propunerea prin aceea că „la nivel de ordin al ministrului situația și condițiile pentru ocuparea funcțiilor de director se pot schimba radical de la o zi la alta, așa cum s-a întâmplat la începutul lunii ianuarie”.

Potrivit unui ordin controversat al ministrului Educației, cele 666 de funcţii de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar care rămăseseră neocupate în urma concursurilor de manager vor putea fi ocupate temporar de foştii directori şi directori adjuncţi care au picat examenul de ocupare a posturilor de conducere sau care nu s-au prezentat la acest concurs.