Decizia Inspectoratului Școlar, criticată de primarul din Oțelu Roșu! „Cursurile ar fi trebuit amânate!”

În Oțelu Roșu, mulți părinți au preferat să își țină copiii acasă în prima zi de școală din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Chiar dacă unitățile de învățământ au oferit condiții bune de studiu, mai bine de jumătate dintre elevi și preșcolari au lipsit astăzi de la ore.

Primarul Luca Mălăiescu a făcut astăzi o vizită în toate unitățile de învățământ de pe raza orașului pentru a verifica în ce condiții sunt primiți copiii. „În urma vizitei în teren pe care am făcut-o azi-dimineață la toate școlile și grădinițele de pe raza orașului, inclusiv la Spitalul Orășenesc, am constatat că, la școlile generale nr. 1 și 3 este foarte cald în clase. De asemenea, la Liceul Bănățean, în corpurile A și C, din punct de vedere al căldurii stăm foarte bine. Din păcate, la corpul B sunt probleme, a înghețat și apa. Sper ca pe parcursul zilei de astăzi să rezolvăm problema. În ceea ce privește grădinițele, copiii au căldură, au condiții”, a declarat primarul Luca Mălăiescu pentru Express de Banat.

În ciuda condițiilor bune din sălile de clasă, părinții au considerat că e mai bine să își țină copiii acasă. Primarul Luca Mălăiescu spune că decizia Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, de a ține astăzi orele de curs, este una neinspirată. „Pe raza orașului prezența la ore a fost sub 40%, la grădinițe chiar sub 30%. Foarte mulți copii au lipsit astăzi de la școală și de la grădiniță. Circa 80% dintre copii fac naveta la unitățile de învățământ de pe raza orașului, din comunele adiacente. Cred că decizia Inspectoratului, de a nu amâna școala 2-3 zile, cât avem condiții meteorologice deosebite, cu ger foarte mare, este cel puțin una nefericită, dacă nu una proastă. Cred că trebuia ca și Inspectoratul din Caraș-Severin să amâne începerea cursurilor cu cel puțin 2 zile”, este de părere edilul din Oțelu Roșu.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)