Dacă anul ăsta a fost o petrecere nebună, anul viitor va fi și mai și! Primarul Torma face deja planurile pentru Zilele Moldova Nouă 2018!

Fără dar și poate, Zilele Orașului de anul acesta au fost unele cu mult peste așteptări la Moldova Nouă. De la artiștii invitați, până la organizare și reacțiile publicului, totul a fost la superlativ. Dar primarul Adrian Torma are deja planuri pentru sărbătoarea de anul viitor.

La aproape o lună de la sărbătoarea orașului Moldova Nouă, primarul Torma trage linie și… se declară mulțumit. Artiștii invitați au fost unii de calitate, sumele alocate nu au fost exagerat de mari și, mai presus de orice, publicul a fost încântat. Ba mai mult, Torma speră că evenimentul a fost și un bun prilej de a atrage turiștii spre orașul din Clisură.

„Dacă e să fim realiști și să ne uităm la nivelul artiștilor care au venit în acest an, n-a mai avut Moldova Nouă așa o sărbătoare, și nu doar Moldova Nouă, ci nici alte orașe de acest gen. Am alocat o sumă un pic mai consistentă. Este vorba despre 200.000 de lei, dar din taxele încasate și sponsorizări, am încasat aproximativ 80.000-90.000 de lei, încă nu am o situație exactă. Deci suma alocată de la buget a fost în jur de 100.000 de lei. Eu consider că cetățenii din Moldova Nouă merită organizarea unor astfel de evenimente, dar cum am spus, printre cei 5.000-6.000 de oameni care au venit aproape zilnic, în afară de prima zi, când am avut probleme cu vremea, au fost și foarte mulți turiști care au rămas încântați atât de artiștii pe care i-au văzut, cât și de zona pe care noi o avem aici. Mulți sper să revină în zona noastră în viitor, să ne facă o propagandă bună”, a declarat Adrian Torma pentru Express de Banat.

Nici nu s-au liniștit bine apele după petrecerea nebună de pe faleza Dunării, că primarul din Moldova Nouă se gândește deja la ediția de anul viitor a sărbătorii. Prima modificare pe care vrea să o facă este legată de data începerii concertelor. „E o decizie pe care eu mi-o asum. Voi propune Consiliului Local ca prima zi în care va începe acest eveniment să fie chiar ziua hramului bisericii, data de 15 august. Ne crează un pic de disconfort, pentru că întotdeauna ziua sau zilele de dinainte vor fi libere, dar cred că este mult mai important să îmbinăm și hrana spirituală, faptul că e hramul bisericii și e perioadă de post, cu acest eveniment care va începe chiar în prima zi și să continue 3-4 zile, în funcție de buget și de capacitatea noastră de a gestiona un astfel de eveniment”, a spus primarul Torma.

CITEȘTE ȘI: [FOTO/VIDEO] O nebunie de petrecere la Moldova Nouă! Mii de oameni, la cea mai tare sărbătoare de la malul Dunării!