CSM apără reputaţia unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) apără reputația procurorului Marian Moșteanu după ce Inspecția judiciară a stabilit că informații publicate în presă și în mediul online au fost nefondate.

Nici nu a fost transferat bine la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin că despre procurorul Marian Moşteanu au şi început să apară articole de presă care îi puneau la îndoială experienţa şi probitatea morală.

Plenul CSM a constatat că informațiile publicate pe internet la începutul lunii septembrie despre activitatea procurorului Marian Eugen Moșteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în prezent delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, sunt nefondate și i-au afectat reputația profesională.

CSM arată că într-un articol publicat pe internet se acreditează ideea că magistratul este slab pregătit profesional, afirmându-se că, într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a întocmit un rechizitoriu fără a dispune vreo soluție de trimitere în judecată.

Verificările Inspecției judiciare au relevat, conform sursei citate, că soluția de netrimitere în judecată a fost adoptată doar pentru o anumită infracțiune. Pentru alte infracțiuni, obiect al aceluiași dosar, au fost trimise în judecată două persoane. Mai mult, rechizitoriul întocmit de magistrat a fost confirmat de către prim-procurorul parchetului, conform dispozițiilor Codului de procedură penală, fiind înregistrat pe rolul unei instanțe judecătorești.

Inspectorii judiciari au mai constatat că materialul de presă conține afirmații nereale, lipsite de suport probator. Astfel, plenul CSM a apreciat că afirmațiile denigratoare lansate în spațiul public la adresa procurorului Moşteanu sunt de natură a-i afecta reputația profesională.