E nevoie de sânge proaspăt la Chirurgie în Spitalul Judeţean de Urgență din Reșița!

Spitalul Județean de Urgență din Reșița face angajări! Este vorba despre 22 de posturi scoase la concurs pentru Secția de Chirurgie. Selecția dosarelor și concursul propriu-zis vor avea loc în această lună.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa scoate la concurs, în această lună, 22 de posturi de asistenţi medicali, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi statistician medical pentru Secţia de Chirurgie, a declarat directorul medical al instituţiei, Jaro Marşalic.

„O parte din personal a plecat în alte părţi, alta s-a pensionat. Probleme mari sunt, în special, pe blocul operator unde este cel mai mare procent de oameni plecaţi. Blocul operator are un specific aparte de lucru, pentru că sunt elemente care nu se învaţă în şcoala postliceală, iar pentru a forma un instrumentar durează destul de mult, adică cel puţin un an, până când se învaţă timpii operatori, paşii, instrumentarul. La nivel de bloc operator mai sunt şase sau şapte instrumentari, adică sub jumătate din cât prevede schema”, a spus Jaro Marşalic.

leader board 728 x 90 px

Calendarul de desfăşurare a concursului arată că dosarele se pot depune până pe 18 octombrie, la ora 15.00, la sediul spitalului judeţean. Selecţia dosarelor va avea loc pe 20 octombrie. Pe 25 octombrie se va desfăşura proba scrisă, adică testul grilă, iar pe 31 octombrie este programat interviul.

„Secţia de Chirurgie este una destul de mare, cu circa 60 de paturi, un bloc operator şi sală de pansamente, astfel că s-a ajuns în situaţia în care 22 de posturi sunt scoase la concurs, acum. Este vorba de două posturi de asistent medical principal pentru sala de pansamente, patru posturi de asistent medical debutant pentru Secţia de Chirurgie, încă şapte posturi de asistent medical debutant pentru blocul operator, un post de asistent medical simplu pe secţia de chirurgie. La infirmieri este nevoie de două posturi de debutant pe secţia de chirurgie şi un post pentru blocul operator. Au mai fost scoase la concurs două posturi de îngrijitoare şi două de brancardier pentru Secţia de Chirurgie, precum şi un statistician medical”, a afirmat purtătorul de cuvânt al SJU Reşiţa, Violeta Florea.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are 1.481 de posturi pe statul de funcţii, însă doar 1.000 sunt ocupate. Pe Secţia de Chirurgie lucrează, în prezent, şase medici, iar din cauza numărului insuficient de asistenţi la blocul operator, intervenţiile chirurgicale se efectuează pe rând.