Primarul din Caransebeş caută soluţii bloc cu bloc!

O nouă întâlnire a primarului Felix Borcean cu locatarii din cartierul Pipirig s-a constituit în noi provocări pentru rezolvarea problemelor cu care aceştia se confruntă de ani de zile.

De această dată, au spus edilului urbei ce îi supără locuitorii blocurilor de la 4 la 10 de pe strada Rapsodiei. Cea mai arzătoare problemă este curățarea subsolurilor blocurilor cu repararea coloanelor de apă și canalizare. Şi, cel mai important, conductele care ies din bloc sunt colmatate și nu fac față, iar rețeaua pluvială se înfundă de fiecare dată când plouă. Ba mai mult, oamenii susțin că plătesc cea mai scumpă apă care le curge la robinete și care mai e și cu impurități. La aceste probleme, primarul Borcean nu a putut decât să le promită oamenilor că angajații Aquacaraș vor veni pentru a repara acolo unde este nevoie şi că, în 2017, această zonă va intra în proiectul de reabilitare rețele de apă și canalizare, care se efectuează pe etape. Cât privește costul apei, acesta este impus de societatea Aquacaraș, la care s-au afiliat toate orașele din județ pentru a putea accesa finanțarea europeană.

Locatarii au expus și problema locurilor de parcare, spațiilor de joacă pentru copii, toaletarea zonei stadionului care a aparținut odată orașului, deși este în posesia societății Hidroconstrucția.

leader board 728 x 90 px

„Acestea sunt probleme care se pot rezolva într-un timp mai scurt. Oamenii trebuie să înțeleagă că unele solicitări se pot rezolva mai repede, altele necesită timp și altele nu sunt de competența noastră. Locuri de parcare acolo unde se mai pot amenaja vom face, locuri de joacă sau tăierea ierbii de pe stadion se rezolvă, însă sunt și probleme grave, cum ar fi rețeaua de canalizare a blocurilor cu veșnica apă în beci, care trebuie rezolvată tot de locatari, pentru că sunt proprietari. Am notat toate aceste probleme și cele legate de spațiul verde dintre blocuri sau din fața scărilor de bloc acaparat de unii locatari pentru amenajarea de grădini sau alte construcții provizorii. Vom încerca, pe rând, să le rezolvăm”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.