Cosmin Moți luptă pentru al cincilea titlu de campion al Bulgariei!

Reșițeanul Cosmin Moți parcurge al cincilea sezon consecutiv în campionatul Bulgariei, la Ludogoreț Razgrad. Campioana en titre este în prezent lider, cu patru puncte avans față de cea de-a doua clasată, Levski Sofia.

Cosmin Moți pare a se fi integrat de minune la campioana Bulgariei, unde s-a făcut remarcat atât în competiția internă, cât și în cupele europene. Format la școala de fotbal din Valea Domanului, unde i-a avut antrenori pe Arpad Dozsa și pe Ovidiu Telescu, Cosmin Moți a jucat la cel mai înalt nivel și în fotbalul românesc, la Universitatea Craiova și Dinamo București. După o scurtă trecere prin Serie A, Cosmin Moți și-a găsit locul la sud de Dunăre, unde este privit ca un adevărat star. Drept recunoștință pentru atașamentul față de actuala sa echipă, o peluză a stadionului din Razgrad poartă numele fotbalistului reșițean.

„Mă simt excelent la Ludogoreț, este o atmosferă excelentă. Nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe fotbal. Sunt de patru ani și jumătate aici și m-am acomodat cu orașul, cu suporterii fantastici, cu colegii. Avem liniște și asta este foarte important. Am cucerit patru titluri consecutive cu Ludogoreț, am șansa de a-l cuceri în vară pe al cincilea. Care ar fi al șaselea consecutiv al echipei mele. Mai am contract doi ani și jumătate și sper să fiu la același nivel”, a spus Cosmin Moți, aflat în țară pentru a petrece sărbătorile alături de prieteni.

Cosmin Moți are la activ și prezențe în echipa națională, fiind convocat meci de meci de selecționerul Christoph Daum în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia 2018. „Va fi decisiv meciul din martie, cu Danemarca. Dacă nu reușim să învingem Danemarca, nu vom mai avea șanse de calificare. Dar, trebuie să ne concentrăm, să câștigăm și să păstrăm șanse de calificare. Ar fi timpul să câștigăm pe Cluj Arena, ultima dată am fost foarte aproape, n-am reușit să câștigăm cu Muntenegru. Eu îmi doresc să mă calific cu Naționala la Campionatul Mondial”, ne-a mai spus Cosmin Moți, angrenat pe mai multe fronturi cu echipa sa de club, Ludogoreț Razgrad, atât în competiția internă, cât și în Europa League.

Ludogoreț Razgrad este lider în campionatul Bulgariei, cu 47 de puncte, cu un meci mai puțin decât cea de-a doua clasată, Levski Sofia, care are 43 de puncte.