Caransebeșul, gazdă de nevoie pentru turiști olandezi!

Un grup de turişti olandezi care intenţiona să ajungă în Bulgaria a fost cazat forţat o noapte în Caransebeş şi-apoi a făcut cale-ntoarsă în Ţara Lalelelor!

Un avion care transporta turişti din Ţara Lalelelor spre Bulgaria a aterizat forţat, miercuri după-amiază, pe Aeroportul din Caransebeș, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Pilotul avionului privat, un AN-2, a fost ghidat de turnul de control după informații precise primite de la controlorii de trafic aerian din București.

Majoritatea pensionari, turiștii se îndreptau spre litoralul bulgăresc al Mării Negre. Nevoiţi să înnopteze la un hotel din Caransebeș, aceştia au decolat cu acelaşi avion Antonov, ieri, spre Olanda.

Aeroportul din Caransebeș își deschide porțile doar în astfel de situaţii de urgenţă, de găzduire a unor aparate de zbor, precum și pentru elicopterele Unității Speciale de Aviație.

Considerat cel mai mare biplan monomotor în serviciu, AN-2 este unul dintre primele avioane proiectate de Oleg Konstantinovich Antonov şi poate transporta până la 12 pasageri. A fost produs între 1947 şi 1991 în peste 18.000 de exemplare, în fabricile din Uniunea Sovietică şi Polonia.