Secretul de la frontiera de vest

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Pe zi ce trece numărul migranților care iau cu asalt frontiera verde cu Serbia crește exponențial, iar forțele de ordine trebuie sporite în același timp pentru a putea acoperi orice breșă din frontiera Uniunii Europene.

Cu toate astea, responsabilii Poliției de Frontieră refuză să recunoască situația și minimalizează disperarea, probabil în dorința de a nu alerta populația și a nu vulnerabiliza munca din teren a polițiștilor de frontieră și a ajutoarelor lor. „Colaborări am avut mereu și cu alte structuri, nu este nimic deosebit. Este exclus să se fi îmbolnăvit lucrătorii noștrii de râie, păduchi sau alte asemenea boli transmisibile. Avem medic care îi preia și îi consultă, e exclus…”, spune inspectorul Petre Nicola, purtătorul de cuvânt al ITPF Timișoara.

Numai că, protejând sau nu diverse interese, Nicola se îndepărtează destul de mult de adevăr. Colaborări au fost mereu cu alte forțe, dar de ordinul a 2-3 lucrători, maximum 10, ori cu forțele speciale, adică cu mascații, atunci când erau descinderi, dar acum vorbim de sute de persoane din Poliție sau Jandarmerie și chiar de voluntari detașați la frontieră deoarece polițiștii de frontieră nu mai fac față fluxului extrem de mare de migranți care „sparg” frontiera verde zilnic.
Colegii de la tion.ro au și scris despre asta: „Întăriri pentru polițiștii de frontieră din vestul țării. Oamenii legii din Timiș și Caraș-Severin primesc ajutorul colegilor lor jandarmi din Craiova, dar și din Timișoara. Totul după ce a crescut simțitor numărul celor care au forțat granițele României cu Serbia”, asta deși Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră, prin vocea inspectorului Nicola, minimalizează și chiar neagă situația.

promovare banner maxagro

„Mișcările autorităților în zona frontierei au început încă din primele zile ale crizei migranților. În prima fază, la frontierele din Timiș au fost trimiși angajați ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, dar și de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara. Aceștia, alături de cei de la IPJ Timiș, îi ajută în permanență pe colegii lor de la frontieră să facă față valului de migranți. În urmă cu câteva zile însă, în ajutorul polițiștilor de frontieră din Timiș și Caraș-Severin au fost trimiși și jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, dar și din Târgu-Mureș. Toate efectivele Ministerului de Interne acționează în sistem integrat pentru a asigura securitatea frontierelor”, mai scriu cei de la tion.ro.

Iar surse din interiorul celor implicați ne-au explicat foarte clar că agenții de poliție de frontieră care îi prind și rețin pe acești migranți se expun direct unor riscuri metabolice, fie că vorbim de boli transmisibile, de diverși viruși sau de paraziți precum păduchi, pureci sau râie!
Alfred Loba este un tânăr luptător din Reșița, sportiv de performanță. Acesta a confirmat că a avut discuții cu oficialii Poliției de Frontieră și că a fost acceptat ca voluntar să ajute forțele de ordine de pe frontiera verde…

Jurnaliștii de la Ziua de Vest sau alte publicații au explicat și ei aceleași metode de a ascunde situația de fapt de la frontieră.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/