Zona metropolitană Reșița. Unde putem merge fără declarație pe proprie răspundere?

Pe durata stării de alertă, ieșirea din localitate este permisă doar pe baza unei declarații pe proprie răspundere. Deplasarea este posibilă însă și în afara zonei metropolitane. Ea a fost definită de Grupul de Comunicare Strategică drept distanța de maximum 30 km față de principalul oraș. Așadar, în ce localități din jurul Reșiței este permisă circulația fără restricții?

Măsura privind posibilitatea circulației în zona metropolitană a iscat discuții. Puțini au fost cei care au înțeles la ce se referă această delimitare unde nu va fi necesară o declarație pe proprie răspundere pe durata stării de alertă. Grupul de Comunicare Strategică a venit ieri cu lămuriri: „Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi). Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov”.

Principalul oraș din Caraș-Severin este Reșița, așadar dintre orașele județului putem merge fără declarație pe proprie răspundere doar până la Bocșa, acesta fiind singurul aflat la mai puțin de 30 de km de Reșița, sau până în localitățile: Ocna de Fier, Carașova, Lupac, Goruia, Fârliug, Târnova, Văliug, Brebu și orice altă comunitate aflată pe aceste rute.