Zona Lugoj, sub cod galben hidrografic! ABA Banat a anunțat creșteri la nivelul râurilor din Timiș

Râul Timiș depășește cotele de apărare! În zona Lugojului a fost pus un cod galben hidrologic din cauza debitelor și nivelurilor depășite. ABA Banat spune că monitorizează atent situația apelor din regiune. 

ABA Banat a monitorizat zona Begăi superioare prin Formația Făget și spune că nu s-au înregistrat inundații. Momentan, debitele și nivelurile râului sunt în scădere. Este așteptată o creștere pe cursul mijlociu și inferior, la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău.

Râul Timiș a înregistrat precipitații însemnate în cursul serii și nopții de ieri, de 63 l/mp în zona Rusca Teregova și 45,5 l/mp la Feneș. Cotele de apărare au fost depășite și apar creșteri pe cursul superior al Timișului și afluenților de dreapta, amonte și aval.

În zona Lugojului, creșterile de debite și nivelul cursului mijlociu al Timișului sunt încă prezente și a fost pus un cod galben hidrologic. ABA Banat anunță că urmărește constant debitele și nivelurile cursurilor de apă, dar și construcțiile hidrotehnice administrate în spațiul hidrografic Banat.