A trecut viitura, se calculează pagubele!

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Oravița a evaluat imediat după retragerea apelor pagubele suferite în urma ploii torențiale din urmă cu două zile. Primarul Ursu a numărat zeci de gospodării în care viitura a provocat dezastru!

Ploaia torențială, urmată de scurgeri de pe versanți și viituri a inundat și avariat 20 de case și tot atâtea anexe gospodărești, un podeț, două fântâni și vreo 200 de metri de drum. Un autoturism a fost luat de ape, la fel și lemnele de foc ale câtorva familii. Zidul de sprijin al unei case a fost deplasat de apele furioase, iar o altă casă e pusă în pericol de un mal surpat. Vijelia a fost atât de puternică încât a scos piatra cubică de pe străzile Ciclovei și Crinilor.

Din mijlocul apelor, primarul Oraviței, Dumitru Ursu, a anunțat sprijin pentru cei afectați. „Din fericire, nu am avut pierderi de vieți omenești și nu există nici persoane sinistrate. Avem, în schimb, pierderi materiale însemnate, apa a intrat în casele oamenilor și a distrus mobilier, echipamente electronice și multe alte bunuri”, a spus edilul Oraviței pentru expressdebanat.ro.