Zona de nord va deveni noul pol de atracție al Timișoarei. Primăria are planuri mari

foto timisoara de sus

Primăria Timișoara are planuri mari în ceea ce privește o zonă a orașului. Astfel, a fost pregătită Strategia de dezvoltare urbană Timișoara Nord, viitorul cartier urmând a fi transformat în noul pol de atracție al orașului. 

Primăria Timișoara intenționează să transforme zona de nord a orașului în unul dintre cele mai importante cartiere. Așadar, Direcția de Urbanism din cadrul instituției a pregătit o Strategie de dezvoltare urbană Timișoara Nord, care va seta direcțiile de investiții pe următorii 10 – 15 ani în noul cartier. Acesta se va întinde pe o suprafață de peste o mie de hectare, similară cu cea ocupată de comuna Dumbrăvița.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Dominic Fritz, alături de arhitectul-șef al Timișoarei Gabriel Almăjan, au prezentat propunerile pe care urbaniștii din primărie le fac pentru a transforma viitorul cartier în noul pol de atracție al orașului.

Preconizăm că această zonă de nord a Timișoarei va cunoaște o dezvoltare masivă în următorii ani și de aceea vrem să ne asigurăm încă de acum că timișorenii care își vor construi case aici sau își vor cumpăra apartamente vor avea acces facil la toate serviciile publice, dar și la zone de recreere sau de practicare a sportului”, a declarat Dominic Fritz.

Zona studiată este situată între Calea Aradului (la est), Grigore Alexandrescu/Ovidiu Balea/Aleea Viilor (la sud), calea ferată (la vest) și canalul Beregsău (la nord).

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Știm că în această zonă dețin terenuri câteva sute de timișoreni, terenuri pe care în viitor se vor construi case, dar există în lucru și mai multe investiții imobiliare mari. De aceea este foarte important ca noi să începem încă de pe acum să planificăm viitoare investiții publice în rețeaua de drumuri, de transport public, educațională sau de infrastructură verde”, a afirmat Gabriel Almăjan, arhitectul-șef al Timișoarei.

Printre obiective propuse de urbaniștii Primăriei Timișoara se numără construcția a șase centre de cartier și șase școli în această zonă, amenajarea celei mai mari zone de recreere și sport din municipiu, înființarea a 21 de stații de transport în comun, construcția de noi străzi de legătură și lărgirea bulevardelor care traversează acest nou cartier (de exemplu Calea Torontalului), construcția unui centru expozițional și de cercetare și construcția viitorului Medical City.

Strategia a fost publicată pe portalul decidem.primăriatm.ro, iar în perioada 3-15 mai va fi prezentată celor care vor fi direct impactați de aceasta. Și anume, proprietari, investitori, arhitecți, urbaniști, instituții și decidenți. Luni, 9 mai, de la ora 17.00 sunt invitați la o discuție deschisă toți timișorenii interesați de strategie, în mod particular fiind vizați investitori sau proprietari de terenuri din zonă. După această perioadă în care se pot primi propuneri și sugestii, strategia se va concretiza într-un proiect de Hotărâre de Consiliu Local. Proiectul va fi prima dată lansat în consultare publică, iar mai apoi supus votului Consiliului Local Timișoara.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/