Zona centrală din Bocșa se transformă radical până la finalul anului!

proiect parc bocsa

Proiectul prin care viața socială și culturală a locuitorilor din Bocșa ar urma să se îmbunătățească se află în sfârșit la start. Este vorba despre amenajarea și extinderea Casei Orășenești de Cultură, transformarea clădirii cinematografului în sală multifuncțională și amenajarea parcului din fața primăriei. Lucrările au început deja, iar termenul de finalizare este sfârșitul anului.

Motiv de bucurie la început de an pentru administrația locală din Bocșa. Au început lucrările din cadrul proiectului denumit „Îmbunătățirea calității vieții sociale și culturale a populației orașului Bocșa, jud. Caraș-Severin, prin Refuncționalizare clădire Cinema în Sală multifuncțională; Amenajarea și extinderea Casei Orășenești de Cultură Bocșa și a Parcului 1 Decembrie 1918, precum și Reabilitare și modernizare străzi în Bocșa Română, jud. Caraș-Severin.”. Valoarea totală depășește 24 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional.

termoconstruct lucrari casa de cultura bocsa

Detaliat, primul lot al proiectului cuprinde amenajarea și extinderea Casei Orășenești de Cultură Bocșa, care costă 6.895.946.62 lei, fără TVA, refuncționalizarea clădirii cinema în sală multifuncțională, care presupune 4.146.588.89 lei, fără TVA, și amenajarea parcului str. 1 Decembrie 1918, cu o valoare totală de 2.159.394.27 lei, fără TVA.

Cel de-al doilea lot presupune reabilitarea și modernizarea de străzi în Bocșa Română, în valoare totală de 10.935.401.65 de lei, fără TVA.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Dacă în cazul primului lot a existat un singur ofertant, Termoconstruct, căruia i-a fost deja atribuită lucrarea, pentru al doilea lot s-au înscris 5 firme. Potrivit Sistemului Public de Achiziții Publice, procedura se află în faza de evaluare financiară până în 13 februarie.

casa de cultura bocsa

„În sfârșit, după multă birocrație și multă documentație, o muncă asiduă depusă de toată echipa, în sfârșit putem afirma că încep lucrările. Îmi doresc ca lucrurile să meargă bine, fiecare dintre părți să-și facă treaba cu seriozitate și corectitudine, astfel încât să ne încadrăm în termen și să putem inaugura cu bucurie aceste lucrări importante pentru orașul nostru.”, a transmit primarul Mirel Pascu.

publicitate si promovare online banner maxagro