Zona Bucovina din Timișoara se schimbă total! Ce investiții sunt planificate?

model creșă cni

O zonă din Timișoara va beneficia de mai multe investiții importante, în viitorul apropiat. Primăria anunță că va ceda un teren Ministerului Dezvoltării pentru construirea unei creșe în cartierul Bucovina. De asemenea, va fi amenajat și un spațiu verde și un teren de sport, iar în această lună, în zona va fi finalizată și o parcare.

Mai multe investiții vor fi realizate în zona Bucovina din Timișoara. Printre acestea se numără o nouă creșă, care va fi construită de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pe un teren de aproape 9.000 mp care va fi cedat de primărie. Concret, creșa va fi realizată de Compania Națională de Investiții și va avea dimensiuni medii. Noul spațiu va avea o capacitate de 70 de locuri și va fi construit pe str. Învățătorului, în vecinătatea parcării pe care municipalitatea o finalizează în această lună.

Primăria Timișoara informează că, în paralel, pe o porțiune din acel teren, la cererea locatarilor din zonă va amenaja un spațiu verde și un teren de sport.

leader board 728 x 90 px

Infrastructura educațională din Timișoara trebuie să țină pasul cu dezvoltarea orașului și mă bucur că prin acest parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, anunțat în vară de ministrul Cseke Attila, reușim deja să pornim construcția acestei creșe. Prioritatea administrației pe care o conduc este să atragem cât mai multe fonduri externe pentru proiectele orașului”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Proiectul de predare a amplasamentului către Ministerul Dezvoltării și CNI va fi dezbătut în ședința Consiliului Local Timișoara de marți. Construcția creșei va fi făcută din fondurile ministerului, iar Primăria Timișoara va asigura finanțarea pentru racordurile de utilități (electric, apă, gaz metan, canal, etc.)