S-a intrat în a patra zi de căutare a unui bărbat în vârstă de 75 de ani, dispărut în zona Muntelui Mic în data de 29 iulie. Până în prezent, salvamontiştii s-au deplasat în locuri greu accesibile, în baza informaţiilor primite de la cei ce susţin că l-au văzut pe bătrân.
Salvamontiștii au aflat că bărbatul de 75 de ani, din județul Constanța, se află de câteva săptămâni în zona Muntele Mic, însă soția a pierdut contactul cu el și a alarmat poliția. În cele 4 zile de căutări, salvamontiștii au urmat trasee montante greu accesibile, după ce un cioban și niște pădurari îl văzuseră pe bătrân în locuri diferite.
„Mai întâi s-a primit o informație precum că turistul cobora de la releu spre Complex Muntele Mic pe vreme rea și ceață, după care am aflat ca acum 2 săptămâni, acesta era în Valea de Rug, care se află sub Muntele Mic, la aproximativ 5 km distanță și cerea informații despre cum să ajungă pe Muntele Mic, pentru că s-a pierdut”, se precizează pe pagina de Facebook a Salvamont Muntele Mic.
Căutările continuă azi în zona în care constănţeanul ar fi fost văzut ultima dată, salvamontiștii sărbătorind astfel prin muncă Ziua Naţională a Salvatorului Montan.
Azi au inceput cautarile persoanei disparute in zona Muntele Mic.
Gepostet von Salvamont Muntele Mic am Sonntag, 29. Juli 2018
Menționăm că Ziua Naţională a Salvatorului Montan a fost aleasă 1 august pentru că este ziua cu care începe cea mai grea lună din an pentru salvamontişti, o lună caracterizată prin foarte multe accidente pe munte și cu cel mai ridicat grad de dificultate.
„Astăzi este ziua în care ne dorim să fiți cu gândul alături de noi și să conștientizăm împreună că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, deopotrivă turiști și salvamontiști. Împreună cu celelalte structuri cu responsabilități în salvarea de vieți omenești pe munte, dispeceri SNAU 112 din cadrul STS Serviciul de Telecomunicatii Speciale, cei din dispeceratele integrate /comune ISU- SAJ sau dispeceratele Salvamont județene sau cel național, echipajele de pe ambulanțele SAJ sau SMURD, echipajele de pe elicopterele SMURD-IGAV, încercăm să menținem la cele mai înalte standarde de calitate derularea acțiunii de salvare în munți. Am declarat luna august Luna responsabilităţii pe munte – Luna Salvamont România pentru a trage un semnal de alarmă privind numărul, într-o continuă creştere, al accidentelor montane, încercând ca, împreună cu dumneavoastră, să avem un munte mai sigur, cu evenimente neplăcute cât mai puţine, iar întâlnirile cu salvamontiştii să fie întotdeauna doar un motiv de bucurie”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont România.