Ziua Pompierilor este marcată cu sensibilitate

În spatele pompierilor curajoşi care salvează vieți și se luptă cu flăcările în fiecare zi, se ascund persoane sensibile, care creează și simt viața printr-o latură artistică, demnă de invidiat.

Tradiționalul tur al Reșiței cu sirenele pornite ale mașinilor de pompieri a fost înlocuit anul acesta cu acțiuni care vizează sensibilitatea, latura umană a oamenilor legii, care zilnic își pun viața în pericol ca să îi salveze pe semenii lor. Astfel că, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic, comandantul unității, Titus Susan, a scos în evidență și două situații-excepție ale colegilor săi.

„Avem și colegi care au o latură sensibilă, avem colegi care scriu poezii, care fac origami, care sculptează. Pe lângă activitatea profesională pe care noi ne-o ducem pe teritoriul județului, facem și alte activități, mai puțin profesionale. Toți avem o părere bună, sunt colegii noștri și ne bucurăm că printre noi există asemenea oameni”, a declarat Titus Susan, inspectorul șef al ISU “Semenic”.

Unul dintre pompierii cu spirit creativ este plutonierul Mariș, care scrie poezii. Ba mai mult decât atât, are în plan chiar să scrie o carte de aventură.

„Fiind ziua pompierilor, fiecare a venit cu câte ceva, o activitate extra pompieristică, origami, sculptură. Eu am venit cu poezii. La sugestia domnului comandant de detasament am început să scriu poezii. Nu știu cât de mult talent am, se va vedea în timp câți îmi vor citi poeziile. Mi-am descoperit talentul la școală când profesoara de română m-a îndemnat și am scris atunci prima poezie, nu atât de reușită. În viitor aș vrea să scriu o carte, dar nu neapărat de poezie, poate de aventură”, a spus plutonierul Mariș, de la detașamentul de pompieri Reșița.

Și Doru Ghiojnea, angajat la ISU “Semenic”, a dovedit că este un pompier talentat. Omul legii şi-a arătat pe loc îndemânarea în prelucrarea hârtiei, astfel că origami nu mai este de mult un secret pentru tânărul sensibil.

”Folosesc anumite unelte, se pot face și ornamente pentru flori, pentru brad, pentru orice. Tot ce trebuie în casă îți poți face singur, totul se face din hârtie. În origami tradițional nu se folosește foarfeca, nici măcar lipitura. Dintr-o singură coală se fac diferite modele, animale, castele, fonte. În străinătate este considerată o artă, se predă în școli. Eu am învățat de pe internet, din cărți, este o pasiune de a mea”, a povestit Doru Ghiojnea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/