Soluții pentru combaterea furtului de capace

Așa cum a stabilit, primarul Mihai Stepanescu a dezbătut astăzi, în cadrul unei ședințe problema furtului capacelor de canal din oraș.

La sediul primăriei, edilul-șef, alături de reprezentanți ai Instituţiei Prefectului Judeţului Caraş-Severin, ai Gărzii de Mediu, ai societăţii judeţene Aquacaraş, ai Poliţiei Locale şi Municipale, precum şi cu reprezentanţii firmelor colectoare de fier vechi, a stabilit demersurile necesare în vederea rezolvării furturilor de capace de canal.

Ajunsă deja la stadiul de fenomen, această infracțiune a luat amploare, ceea ce a condus la creșterea pagubelor, ce acum ating aproximativ două miliarde de lei. Pe lângă aceste pagube, o altă problemă ar fi faptul că siguranța șoferilor și cea a pietonilor este pusă în pericol.

leader board 728 x 90 px

Primarul Mihai Stepanescu a anunţat că, în perioada imediat următoare, va fi emis un proiect spre dezbatere publică, în care vor fi prevăzute amenzi de zece ori mai mari şi întocmirea de dosare penale pentru cei care vor sustrage elemente din fier de pe domeniul public‘‘, explică Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al primăriei Reșița.

Chiar dacă multe dintre capacele de canal din fier au fost înlocuite cu capace din materiale care să nu se fure, se pare că hoții nu fac diferența între acestea și le sustrag chiar dacă în final ajung să fie aruncate. Pentru remedierea problemei, subiectul urmează să fie dezbătut prin promovarea unor hotărâri de consiliu local.