Ziua Naţională a României – sărbătorită printr-un concurs al artelor frumoase, la Oraviţa

Liceul Teoretic „General Dragalina” în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Oravița, Casa de Cultură „George Motoia-Craiu”, dar și cu Centrul de Tineret „Sf. Mare. Mc. Ecaterina” organizează un festival-concurs sub titlul: „Noi suntem români”, cu ocazia zilei de 1 decembrie.

Evenimentul programat să se desfășoare vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 11.00, la Casa de Cultură din orașul de pe Valea Carașului, va avea drept scop, o dată, promovarea imaginii țării și a mândriei de a fi român, cât și celebrarea centenarului liceului orăvițean – 1919 fiind anul transformării unității de învățământ în Liceu de Stat „General Dragalina”.

În privința concursului artelor frumoase, elevii își vor putea pune în valoare abilitățile fie prin intermediul creațiilor literare, plastice sau prin intermediul momentelor artistice, cele mai bune lucrări urmând să fie premiate la sfârșitul evenimentului.

Totodată, publicul spectator se va putea delecta cu momentul pregătit de către corul „Magistri” din care fac parte profesori ai LTGD, toți cei prezenți având, în același timp, ocazia să urmărească evoluția de-a lungul anilor a liceului prin intermediul unui scurt istoric.