Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită la Casa de Cultură Moldova Nouă

Teatrul, un izvor nesecătuit al divertismentului, al informării și al educației, continuă și astăzi să inspire și să unească diversele culturi din întreaga lume! Datorită lui, dragostea, creația, precum și micile bucurii ale vieții sunt transpuse pe scenă, cultivând și motivând ființa umană înspre realizarea idealurilor.

Ecoul Zilei Internaționale a Teatrului, 27 martie, va fi resimțit și în acest an pe scena Casei de Cultură Moldova Nouă! Împreună cu Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, Palatul Cultural din Boșneag îi avea în prim plan pe cei mai talentați elevi ai comunității, copii care, prin intermediul reprezentațiilor, vor avea posibilitatea atât de a-și descoperi adevăratele înclinații, cât și de a le transmite celor din jur că divertismentul are un alt impact atunci când apare live pe scenă, spre deosebire de divertismentul promovat de noile media.

În cadrul evenimentului programat să aibă loc, miercuri, 27 martie, începând cu ora 18, copiii din cadrul învățământului primar și cei din cadrul învățământului gimnazial vor fi protagoniștii următoarelor piese de teatru:

– „Pomul care face ciori”;
– „În gară”;
– „Cura de slăbire” – monolog;
– „Castravetele” – un fragment din piesa „Un pedagog de școală nouă”, I. L. Caragiale;
– „Justiție” – I. L. Caragiale.

În deschiderea evenimentului, scena Casei de Cultură Moldova Nouă se va transforma într-un podium destinat „Paradei anotimpurilor”, iar modelele care vor defila în voie fac parte din clasa pregătitoare LTCD a înv. Carmen Băban.

Eveniment cu intrare liberă!