Ziua Mondială a Medicilor de Familie: „Mereu aici să îngrijim”

explo 1000x200

Ziua Mondială a Medicilor de Familie este marcată în fiecare an în 19 mai și a fost declarată pentru prima dată de Organizația Mondială a Medicilor de Familie (WONCA) în anul 2010.

A devenit ziua în care sunt evidențiate rolul și contribuția medicilor de familie în sistemele de sănătate din întreaga lume.

Tema anului 2022 este „Medicii de familie, mereu aici să îngrijim!”

„Această sărbătoare este ocazia perfectă de a recunoaște rolul central al medicilor de familie în furnizarea de îngrijiri medicale personale, complete și continue pentru toți pacienții. Este, de asemenea, o șansă de a sărbători progresul înregistrat în medicina de familie și contribuțiile speciale ale echipelor de îngrijire primară la nivel global. Oferirea de îngrijiri accesibile, echitabile, durabile și de înaltă calitate este rațiunea de a fi a medicilor de familie. A fi medic de familie este atât un privilegiu, cât și o responsabilitate, având mereu grijă de oameni și oferind ceea ce este necesar pentru bunăstarea și protecția acestora, identificând nevoile pacienților lor pentru garantarea dreptului fundamental la sănătate”, transmit reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

În România sunt aproximativ 14.000 de medici de familie.

banner 970 x 250