Ziua internațională a securității și sănătății în muncă. Obiectivele inspectorilor de muncă

Promovarea la nivel mondial a prevenirii contaminării și îmbolnăvirii cu SARS-COV-2 și a producerii accidentelor de muncă și a bolilor profesionale este principalul obiectiv al Zilei internaționale a securității și sănătății în muncă din acest an. 

Anual, în 28 aprilie se sărbătorește, în toate țările lumii, Ziua internațională a securității și a sănătății în muncă. De asemenea, 28 aprilie este ziua în care mișcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale și organizează simultan campanii în întreaga lume.

Obiectivele principale ale acestei zile sunt, anul acesta, promovarea la nivel mondial a prevenirii contaminării și îmbolnăvirii cu noul coronavirus și a producerii accidentelor de muncă și a bolilor profesionale, prevenirea și combaterea răspândirii virusului în rândul angajaților din toate sectoarele de activitate de pe piața muncii și îmbunătățirea capacităţii de evaluare a riscurilor contaminării cu SARS-COV-2.

„Agenda 2030 pentru dezvoltarea durabilă a Națiunilor Unite adoptată la 25 septembrie 2015 cuprinde un plan global de acțiune cu obiective specifice pentru stoparea sărăciei, protejarea planetei și asigurarea prosperității tuturor. Obiectivul de dezvoltare durabilă, în special, prevede promovarea creșterii economice, ocuparea integrală  a  forței  de  muncă  și muncă decentă pentru toți, protejarea drepturilor lucrătorilor și promovarea unui mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți lucrătorii.”, transmite directorul ITM Timiș, Pavel Kașai.

Conducerea ITM Timiș adresează rugămintea tuturor angajatorilor și angajaților de pe piața muncii a județului Timiș să conștientizeze responsabil privind combaterea și prevenirea contaminării și îmbolnăvirii cu noul coronavirus și a producerii accidentelor de muncă.

„Conducerea ITM Timiș precum și toți inspectorii de muncă acționează prin toate formele și metodele specifice de a conștientiza angajatorii și angajații din județul Timiș de a respecta întocmai normele de securitate și sănătate în muncă și în mod deosebit prevenirea contaminării și îmbolnăvirii angajaților cu virusul SARS-COV-2. De aceea, responsabilii noștri SSM de la toate nivelele sunt pilonii de bază ai ITM Timiș, prin ei realizăm combaterea contaminării și prevenirea producerii accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale.”, mai transmite inspectorul șef ITM Timiș.