Ziua Internațională a Iei! Lugojenii au întins o horă de Sânziene în jurul Pieței Drăgan

Ziua Internațională a Iei a fost sărbătorită în Piața Drăgan printr-un spectacol intitulat „Sânziene – tradiții și obiceiuri”. Manifestarea a fost programată cu ocazia Zilei Internaționale a Iei, așa că participantele la eveniment au purtat o ie tradițională românească și s-au prins și ele în hora care, la un moment dat, a înconjurat toată piața Catedralei Greco – Catolice.

La începutul manifestării, un mic moment coregrafic a marcat sărbătoarea Sânzienelor și tradițiile asociate acesteia.

Tot joi, 24 iunie, de la ora 19.00, la sala Teatrului Municipal din Lugoj, ansamblul folcloric Lugojana va prezenta spectacolul „Dor de lugojenii mei”. Inivitați sunt soliștii Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Dana Gruescu, Roxana Chiriță, Dorin Biriș Coșbuc și Toni Bagiu. Aceștia vor fi acompaniați de orchestra Asociației Culturale „Ana Lugojana”, formată din instrumentiștii Sebastian Subțire, Cristi Bălteanu, Leonard Groza, Septimiu Gâlea, Ionică Odoba și Flavius Stanciu.

leader board 728 x 90 px

Conducerea muzicală aparține lui Ionel Groza, iar coregrafia maestrului Puiu Munteanu, care aniversează cu acest prilej 30 de ani de activitate în cadrul Casei de Cultură a Municipiului și 45 de ani de activitate în domeniul coregrafic.

La acest eveniment, accesul spectatorilor este permis doar pe baza invitațiilor emise de Casa de Cultură a Municipiului și respectând normele în vigoare privind măsurile de siguranță privind COVID-19. Purtarea măștii este obligatorie.