Ziua Internaţională a Ghidului de Turism se pregăteşte de o nouă ediţie în Clisura Dunării

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Gastronomia locală, dansurile şi cântecele despre Dunăre, discursurile despre patrimoniul cultural, natural, istoric vor fi elementele-cheie care vor sta la baza celebrării Zilei Internaționale a Ghidului de Turism în zona de Clisură, evenimentul bifând în acest an cea de-a doua ediție.

Sub genericul „Cântecele și Dansurile Dunării”, sâmbătă, 20 februarie, Asociația „Dunărea Moldova Nouă”, în parteneriat cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă și Primăria Moldova Nouă, se vor întâlni atât cu nenumărați agenți economici din industria ospitalității, cât și cu producători locali, ghizi de turism și reprezentanți ai Parcului Natural Porțile de Fier pentru a identifica soluții de promovare a frumuseților de factură naturală și nu numai, mai ales în contextul pandemic.

Despre ce activități se pregătesc cu ocazia celebrării ghidului de turism, care nu este doar însoțitor al grupurilor în excursii și vacanțe, rolul său fiind mult mai complex, Corneliu Martin, președintele Asociației „Dunărea” Moldova Nouă a vorbit pentru expressdebanat.ro:

„Ne bucurăm foarte mult că vom putea organiza acest eveniment ținând cont că în zonă nu avem de-a face cu un trend ascendent al infectărilor cu noul coronavirus. În prima parte a zilei va avea loc un moment artistic, cu dansuri și cântece despre Dunăre. În acest sens, îi vom avea alături pe copiii de la Tommyland, dar și pe membrii Alianței Pensionarilor din România – Filiala Moldova Nouă. Ceva mai târziu, ghizii de turism din partea de vest a țării și nu numai, reprezentați ai Centrului de Turism din Anina, dar și cei ai Parcului Natural Porțile de Fier, oameni de cultură din Bocșa vor discuta fiecare despre importanța promovării patrimoniului natural, cultural și istoric. De la acțiunea programată să aibă loc spre finele lunii nu vor lipsi producătorii locali ale căror produse ecologice, pregătite cu mult suflet, ne vor încânta simțul văzului, dar și papilele gustative. Totodată, pentru că promovarea zonei nu se rezumă doar la creionarea unui moment pe măsură și atât, vom pregăti și un stand cu obiecte de artizanat, obiecte cu cele mai importante locuri de o frumusețe nemaiîntâlnită din Clisura Dunării”.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Ediția cu numărul doi a Zilei Internaționale a Ghidului de Turism va avea loc la Pensiunea Danubio (comuna Coronini), sâmbătă, 20 februarie, începând cu ora 11.00.

Sursa foto principal: turismmarket.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/