Ziua Internațională a Dunării, marcată în stațiunea de pe Valea Cernei

baile herculane
po 1000x100px (3)

Începând din 1994, Ziua Internațională a Dunării este sărbătorită în fiecare an în 29 iunie. Evenimentul este marcat și de administrația locală din Băile Herculane.

Un concurs de desene pentru copii și un concert de muzică clasică sunt propunerile Primăriei Băile Herculane pentru ziua de 29 iunie. Recitalul „Valurile Dunării” va fi susținut în Parcul Central din stațiune, de către grupul instrumental „Classical Trio”, începând cu ora 17.00.

În cadrul evenimentului, voluntari ai Asociației Dunărea Moldova Nouă vor fi prezenți la Băile Herculane pentru a împărtăși din cunoștințele lor despre zona Dunării, dar și pentru a învăța ei înșiși despre stațiunea de pe Valea Cernei, anunță organizatorii. În cele din urmă, va avea loc și un concurs de desen cu tema „Dunărea”, la care vor participa copii talentați din Băile Herculane și Moldova Nouă.

1000x200 dacus 02

Eveniment este parte din proiectul „Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a stațiunii Băile Herculane – Pod Piatră – Proiect finanțat prin POR 2014-2020”, al cărei beneficiar este unitatea administrativ-teritorială Băile Herculane.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px