Ziua Europei, marcată la Timișoara cu demonstrații sportive, exerciții de dresaj canin, cros și defilare

european union gcb14ee97d 1280
1000x100 (5)

Timișoara marchează Ziua Europei prin demonstrații sportive, piese de teatru, defilare și exerciții de dresaj canin care se vor desfășura pe parcursul a două zile, în 8 și 9 mai. 

Evenimentele încep duminică, în 8 mai, în Parcul Copiilor, Parcul Rozelor și Piața Unirii. Astfel, de la ora 10, în Parcul Copiilor va avea loc a doua ediție a evenimentului Crosul Europei. La ora 13, în Parcul Botanic, vor avea loc premiera crosului și un spectacol susținut de Asociația Teatru pe Roți și Clubul de Dans Sportiv Magnum. În Piața Unirii, de la ora 18, Ansamblul Timișului va susține un performance.

Manifestările continuă luni în Piața Libertății. De la ora 11 este programat ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Zilei Europei. Între 11.30 – 11.50, Inspectoratul de Jandarmi Timiș va organiza exerciții de dresaj canin, disciplină canină și intervenție canină. Între 11.50 – 12.30, timișorenii vor putea vizita pavilioanelor de prezentare ale membrilor Asociației Corp Consular Timișoara și ale unor instituții publice și organizații neguvernamentale.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Inspectoratul Școlar Timiș va organiza, între 12.30 și 13.30 spectacolul „Unitate în diversitate”, iar de la ora 13, Direcția Județeană de Sport Timiș va organiza demonstrații de gimnastică ritmică, de karate (Kumite și Kata) și de badminton. Orchestra Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara va susține între 13.30 – 14.00 un moment artistic.

În intervalul orar 11.00 – 14.00 se pot vizita pavilioanele de prezentare a nouă reprezentanțe consulare și centre culturale străine din Timișoara precum și pavilioanele Inspectoratului de Poliție Timiș, ISU Banat, de jandarmi și cel al Asociației Seniorilor din Municipiul Timișoara. Pavilioane vor avea și Centrul Europe Direct și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș în cadrul cărora se vor desfășura diverse activități pentru tineri cu tematică europeană.

Ziua Europei este marcată în fiecare an, în 9 mai. Data marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

banner 970 x 250