Ziua Dunării la Moldova Nouă: croazieră de vis, proiecție de film și cros caritabil

An de an, odată cu sărbătorirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, este sărbătorit și fluviul Dunărea, localitățile riverane Dunării organizând diverse evenimente prin care să marcheze această zi specială.

„Anual, pe 29 iunie, țările dunărene serbează Ziua Internațională a Dunării. Dumnezeu a binecuvântat ca Moldova Nouă să fie primul port al Dunării la intrarea în țară, iar noi trebuie să ne mândrim și să îngrijim acest dar de la Dumnezeu care ne dă energie, hrană, transport și ne leagă de alte culturi, limbi și civilizații!”, scrie primarul Adrian Torma pe contul său de Facebook.

În colaborare cu Primăria Moldova Nouă, Casa de Cultură, Centrul de Informare Turistică, Asociația „Fantasticul Banat” Web Tekus, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” organizează joi, 29 iunie, mai multe activități legate de această zi specială: Casa de Cultură a găzduit, cu începere de la ora 8.00, o expoziție de fotografii ale elevilor sau absolvenților Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, iar Centrul de Informare Turistică de pe faleză va oferi în permanență materiale informative tematice.
De la ora 17.00, cu plecare din Portul Moldova Veche, se dă startul unei croaziere de vis pe Dunăre, călătoria fiind gratuită, oferită de Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă. La ora 20.00 se dă startul în Crosul Dunării, pe traseul Blocul 12-Blocul Turn, iar de la ora 21.00 Casa de Cultură și Sala de Sport vor găzdui proiecția de film „Fantastica Dunăre”, proiecție video oferită de Asociația „Fantasticul Banat”.

„Invit pe această cale toți cetățenii din Clisură, de toate vârstele, elevi, oameni de afaceri să participe la cros. Menționez că fiecare participant va primi câte un tricou. Scopul acestei acțiuni sportive este caritabil, doritorii putând dona pentru dotarea unui Cabinet de Arte din cadrul Liceului Tehnologic «Clisura Dunării»! Vă așteptăm cu drag! Fiți activi pentru Dunăre și Moldova Nouă! Puterea de a fi buni stă în noi!”, mai scrie Adrian Torma.