Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită la Reșița prin muzică, expoziții, lansări de carte și discuții libere

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită de români în data de 15 ianuarie ca semn de prețuire față de poetul Mihai Eminescu, născut la această dată, va fi marcată și anul acesta la Reșița. Programul pregătit este unul variat.

Evenimentele de anul acesta dedicate Zilei Culturii Naționale au fost organizate la Reșița de Universitatea „Eftimie Murgu”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici”.

Programul se va desfășura în sala multimedia „Constantin Gruescu” din cadrul universității, cu începere de la ora 12.30, după cum urmează:

1000x100 casa brutarului
banner maxagro
  • La steaua care-a răsărit… – Eminescu și cultura română: evocare de Gheorghe Jurma; moment literar-muzical cu profesorii Octavian Peptenar şi Elena Cozîltea; expoziţie de carte din fondurile Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”; expoziţie de desene realizate de studenta Irina Chicu.
  • Sub raza gândului etern: conservarea şi promovarea culturii tradiţionale astăzi – prezintă Angelica Herac; perspective culturale în Anul Centenarului – prezintă Clara Maria Constantin.
  • Dintre sute de catarge…: lansarea volumului: Studii de limbă, literatură şi folclor – prezintă Dorina Chiş-Toia.

Participarea publicului interesat este liberă.

tmc 640