Zilele Palatului Cultural aduc muzica de calitate la Reșița

Ca în fiecare an, Asociația Culturală Reșița Română organizează, între 15 și 17 septembrie, Zilele Palatului Cultural, un regal de folclor, muzică corală, desăvârșită de deja obișnuitul concert al Filarmonicii din Timișoara pe esplanada Catedralei din Parcul Tricolorului.

„E greu, e mult, nu sunt bani, dar până la ediția 100 nu avem de gând să ne oprim”, a spus Nicolae Plujar, președintele asociației, în conferința de presă de deschidere a ediției a șasea a manifestărilor. „Mulțumesc celor doi colaboratori permanenți, Primăria și Consiliul Local Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin”, a mai spus Plujar.

Manifestările vor fi deschise de către Ansamblul folcloric „Reșița Română” care va dansa chiar în fața Palatului Cultural, urmat de Ansamblul „Bârzava”, după care folclorul va preda ștafeta muzicii corale.

În a doua zi, de la ora 19, pe esplanada catedralei ortodoxe din Parcul Tricolorului va concerta în aer liber Filarmonica din Timișoara, pentru ca în ultima zi manifestările să se mute tot în fața Palatului Cultural, cu muzică de fanfară și corală.

Ediția din acest an se va închide la ora 19.30 cu o proiecție de film, realizat împreună cu Cineclubul local despre Reșița anilor 70-80. Organizatorii insistă să ne asigure că și dacă va ploua manifestările vor avea loc fie în Palatul Cultural, fie în sala de la demisolul Catedralei „Schimbarea la Față” și spun că intrarea este liberă la toate evenimentele.